Klaipėdos policija ėmėsi narkotikų vartotojų ir prekeivių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija šią vasarą aktyviai stabdo narkotikų plitimą kurortuose, ketvirtadienį pranešė uostamiesčio policija.

Birželio mėnesį Palangos miesto ir Neringos policijos komisariatų tyrėjai pateikė įtarimus dėl neteisėto disponavimo narkotine medžiaga – kanapėmis – 1998 metais gimusiems kauniečiui ir neringiškiui. Įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pažadėjimas neišvykti.

Dar per vieną operaciją sulaikyta 1989 metais gimusi kanapių pardavėja. Moteris įtariama neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Toks pat įtarimas jai pateiktas ir 2018 metais. Tąkart teisėsaugininkai pas sulaikytąją aptiko daugiau nei 100 gramų kvaišalų.

Nuteistajai dėl pernai įvykdyto nusikaltimo skirta vienų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, sprendimas paskelbtas tik šiais metais, o birželį palangiškė buvo sulaikyta už naujo nusikaltimo padarymą.

Įtarimai dėl kvaišalų įgijimo ir laikymo taip pat pateikti narkotikus įsigijusiam asmeniui.

Liepos mėnesį teisėsaugininkai pradėjo dešimt ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto disponavimo kvaišalais. Tyrėjai apklausė 11 įtariamųjų. Į Palangos policijos komisariatą pristatyti kurorte vykusio festivalio ir naktinio klubo lankytojai linksminosi, vartodami narkotines ir psichotropines medžiagas.

Policija du kartus per parą sulaikė sostinėje studijuojantį ir dirbantį Turkijos pilietį. Pirmą kartą kvaišalai aptikti jo draugės vilnietės daiktuose, antrąkart narkotikai ir psichotropinės tabletės rastos sulaikymo vietos apžiūros metu įtariamojo automobilyje bei pas kartu buvusį jo tėvynainį.

„Klaipėdos policija (...) aktyviai tęs neteisėtos narkotikų apyvartos užkardymo ir tyrimo veiksmus kurortinėse apskrities vietovėse, ypač pajūryje vykstančių masinių renginių metu“, – teigiama pranešime.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E

E portretas
Žiuriu kiek čia už ta žole eina. Matosi kad jus jau priklausomi esate ir išdžiuvusios smegenys jusu. Ne vienas pažystamas per ta žole su dievais jau šnekasi, o dar sako kad nekenkia. Narkošos bl.

Kanape

Kanape portretas
Legalizuokit marihuaną! Kiek nusikaltimų sumažės, gyvensim visi kaip broliai ir seserys! Alkoholikus supistus darykit į kalėjimą, jie vis toj Lietuvoj nesąmones daro! Darykit išvadas!

Siaip

Siaip portretas
Nuo kada kanapės narkotikas, legalizuoti, imti mokesčius ir baigti nęsamones. Olandija, Kanada...normalios šalys...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių