Klaipėdos apskrities keliuose – daugybė girtų vairuotojų

Motinos dieną ir visą savaitgalį keliuose buvo labai judru, daugelis važiavo į kapines bei pas tolėliau gyvenančius artimuosius. Nors iš anksto buvo skelbiama apie griežtas vairuotojų blaivumo patikras, pareigūnai nutvėrė didžiulį būrį smarkiai apgirtusių vairuotojų.

Apie administracinę atsakomybę užsidirbusius vairuotojus, kurių girtumas nesiekė 1,5 prom, savaitgalį policijos atstovai nė nepranešė.

Nuo penktadienio iki pirmadienio vien Klaipėdos apskrityje policininkai nutvėrė ir pradėjo devynis ikiteisminius tyrimus dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

Sekmadienį ryte Palangoje, Darbėnų kelyje, 48-erių vyras įkliuvo pareigūnams vairuodamas „Volkswagen Touran“ neišsiblaivęs, matuoklis parodė 1,62 prom.

Daugiausiai girtų vairuotojų policininkai nutvėrė šeštadienį.

Apie 22.30 val. Vėžaičiuose 42 metų vyras ryžosi vairuoti „Subaru Lefacy“ būdamas girtas (1,79 prom.), tuo metu jis turbūt nepagalvojo, kad taip jis gali prarasti savo automobilį.

Po 15 val. netoli Klaipėdos, Stančių kaime, 45 metų vairuotojas įpūtė 2,01 prom. Jis kelionę tądien baigė areštinėje.

Apie 13 val. Girkaliuose nutvertas dar vienas girtuoklis – 61 metų vyras ryžosi vairuoti būdamas 2,37 prom. girtumo.

Šeštadienį, apie 11.30 val., Skuode 51 metų vairuotojo girtumas siekė 1,92 prom.

Paskutiniąją praėjusios savaitės darbo dieną, apie 13 val., Klaipėdoje, Minijos gatvėje, 49-erių vyras labai girtas (3,24 prom.) vairavo automobilį „Volkswagen Passat“ ir susidūrė su maža mažina „Volkswagen Polo“, vairuojama jauno vairuotojo. Kai paaiškėjo avarijos priežastis, girtas vyras buvo nugabentas į areštinę.

Dar vienas gerokai įkaušęs 43 metų vyras tos dienos ryte, apie 8 val., vairavo „Mercedes Benz A200“. Šturmanų gatvėje jį sulaikė pareigūnai, alkoholio matuoklis parodė 2,29 prom.

Vakare, 20.34 val., Salantuose 60-metis vairavo „Volkswagen Bora“ būdamas girtas (1,89 prom.).

O po pusvalandžio Klaipėdos rajone, Slengiuose, reido metu pareigūnai nutvėrė automobilį „Opel Vivaro“ vairavusį 52 metų vyrą, kurio girtumas siekė 2,16 prom.

Mūsų šalies gatvės ir keliai vis dar nesaugūs vien todėl, kad žmonės žalojami ir žūsta dėl girtų vairuotojų. Pareigūnai neretai teigia, kad ekonominės sankcijos menkai drausmina vairuojančiuosius, vertėtų girtus vairuotojus ilgesniam laikui uždaryti už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ARNAS NAMAJUŠKA

ARNAS NAMAJUŠKA portretas
ARNAS NAMAJUŠKA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių