Klaipėdoje mirtinai partrenktas ne per perėją ėjęs vyras: prašoma jį atpažinti

Klaipėda antrą šių metų dieną neteko trečio savo piliečio – žmogus žuvo ne perėjoje eidamas per gatvę.

Nelaimė įvyko jau sutemus, bet automobilių eismas tebebuvo labai intensyvus.

17.38 val. priešais automobilių dalių parduotuvę, netoli žiedinės Baltijos pr. ir Šilutės pl. sankryžos, vyras išėjo į gatvę neleistinoje vietoje ir pakliuvo po 25 metų merginos vairuojamo automobilio ratais. Liudininkų teigimu, pėsčiasis ėjo trečiosios eismo juostos pakraščiu prieš eismą, o partrenktas automobilio „Opel Insignia“ perskrido per jį ir nukrito ant važiuojamosios kelio dalies.

Penktadienį žuvusysis dar tebebuvo neatpažintas. Jis neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, pasak pareigūnų, nepanašus į benamį.

Vyras galėjo būti 55-65 metų amžiaus, vidutinio kūno sudėjimo, tamsių trumpų plaukų, nešiojo akinius. Buvo apsirengęs mėlyna striuke, pilku megztiniu, mėlynomis kelnėmis, avėjo juodais batais. Kairės rankos vidinėje dalyje, ties plaštaka, turėjo žalsvos spalvos tatuiruotę.

Pažinusius žuvusįjį iš šio apibūdinimo policija prašo susisiekti su tyrėju A. Adomaičiu el. p. andrius.adomaitis@policija.lt, tel. nr. 870061069 arba 112.

Baltijos prospekte praėjusiais metais buvo įrengt nauji šviesoforai, tuo pačiu sumažėjo perėjų, tad nenuostabu, kad žmonės nesivargina paėjėti iki gerai apšviestų ir itin saugių pėsčiųjų perėjų.

 

 

Dienraščio „Klaipėda“ skaitytojo vaizdo įrašas

Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika pažymėjo, kad gatvė liko apšviesta blankiai šviečiančiais žibintais.

Jeigu pėstieji laikytųsi reikalavimo per gatvę eiti tik tam sustatytose vietose, panašių nelaimių galima būtų išvengti.

„Klaipėdoje tikrai vykdome ir pėsčiųjų kontrolę, baudžiame per gatvę einančius ne vietoje. Bėda ta, kad neretas pagyvenęs žmogus neslėpdamas tikina, kad ir kaip policininkai juos baustų, jiems įprastoje vietoje per gatvę ėjo ir eis. Tokiems asmenims didžiausią poveikį padaro artimųjų sužalojimas ar žūtis. Sukrečiantis ką tik įvykusios avarijos vaizdas juos taip pat drausmina“, – teigė M. Džermeika.

Tikėtina, kad Baltijos prospekte, kuriuo važinėja vilkikai bei daugybė ne tik klaipėdiečių, bet ir į Neringą vykstančių žmonių lengvųjų automobilių, miesto valdžia turėtų rasti labiau pėsčiuosius drausminančių būdų. Viena jų galėtų būti tvorelė skiriamojoje juostoje, kurios žmonės negalėtų perlipti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie tūpi

Kokie tūpi portretas
pas Klaipėdą straipsniai. Nieko geresnio be sumistu kriminalu ir nelaimiu negal parašyt

Selas

Selas portretas
Nuoširdžiai tikiuosi kad Masiuli pervažiavo....

Nesvarbu

Nesvarbu  portretas
Baltijos pr jau viskas gerai su perejom, ten jau šviesoforai, nebėra nei vienos perėjos be jų, tik deja pripratimas baisiau už prigimima, jei pareja prie žiedo panaikinta žmonės kaip ėjo taip ir eina, o eismas ten tikrai didelis.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių