Klaipėdoje gaujos nariai nuteisti už sukčiavimą ir prekybą narkotikais

  • Teksto dydis:

Trylika nusikalstamos gaujos narių sulaukė bausmių už sukčiavimą ir prekybą narkotinėmis medžiagomis.

Trylika nusikalstamos gaujos narių sulaukė bausmių už sukčiavimą ir prekybą narkotinėmis medžiagomis, pranešė Klaipėdos prokuratūra.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas už 2010-2011 metais uostamiestyje bei kitose šalies vietose įvykdytas minėtas nusikalstamas veikas, veikiant bendrininkų grupe, skyrė bausmes nuo 2 iki 10 metų.

Griežčiausia bausmė – 10 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo – už heroino platinimą skirta jau kartą už sukčiavimus bei kitus nusikaltimus teistam 35 metų klaipėdiečiui O.P. Kitus narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekeivius teismas nuteisė 4–9 metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Subendrinta 10 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas jau dešimt kartų už įvairius kitus nusikaltimus, tarp jų – ir telefoninius sukčiavimus – teistas 39 metų D.S. Jis, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose, kartu su bendrininkais vadovavo laisvėje likusiems grupuotės nariams, kurie per kelis kartus iš patiklių klaipėdiečių išviliojo beveik 23 tūkst. litų.

Didžiausias sukčių grobis siekė per 13 tūkst., mažiausias – 400 litų. Viliodami iš žmonių pinigus, sukčiai pasakojo išgalvotas neva į avarijas patekusių artimųjų istorijas.

Teismo sprendimu už sukčiavimą nuteisti asmenys nukentėjusiesiems turės solidariai atlyginti padarytą materialinę žalą.

Iš viso kaltinimai šioje byloje buvo pateikti 14 asmenų, tačiau vienas iš jų prieš pat nuosprendžio paskelbimą mirė.

Teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

op ds

op  ds portretas
nematomi ir nežinomi, kam toks straipsnis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių