Klaipėdietį pričiupo policija: nešėsi iš užsienio atvežtą kokainą

Klaipėdos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė vyrą, kuris nešėsi iš užsienio mikroautobusu atgabentą kokainą.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus informacijos, jog apie 26 metų Klaipėdos miesto gyventojas galbūt platina narkotines medžiagas.

Šis asmuo anksčiau ne kartą teistas už sukčiavimus, vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Birželį Šilutėje, Tilžės gatvėje, uostamiesčio teisėsaugininkai sulaikė minėtą asmenį, kai jis nešėsi iš užsienio valstybės į Lietuvą mikroautobusu atgabentą siuntą su, įtariama, apie 100 gramų narkotinės medžiagos – kokaino.

Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė BNS sakė, kad vyriškis pats į užsienį nebuvo išvykęs, tik atėjo atsiimti siuntos.

Vyrui gresia atsakomybė už kontrabanda iš užsienio atgabentas medžiagas.

Pareigūnams tęsiant tyrimo veiksmus ir atlikus kratas vyro gyvenamosiose vietose, rasta apie 20 gramų kanapių bei elektroninės svarstyklės su kokaino ir kanapių pėdsakais.

Policijos filmuotoje medžiagoje matyti tarp sausainių paslėptos pakuotės su baltais spalvos milteliais, į stiklainius sudėti 100 eurų banknotai.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamajam priklausančias pinigines lėšas – daugiau kaip 5 000 eurų – jie buvo rasti ir paimti per kratas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos valstybės sieną nepateikiant muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengiant arba neturint leidimo baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o ko noreti is GAIDZIU seimo ? kit koksas ir subines RUPI !

Lauris

Lauris portretas
Taip visas seimas ir viriausybe sėdi apsinarkošinus su psihineis iškrypeleis LGBT

Nuomonė

Nuomonė portretas
Turėtų narko biznieriai savo agentą ar klientą išpirkti. Manau, kad narkotikų verslo šulai yra stipriai įtakoję seimo narius, kurie siekia atlaisvinti prekybą narkotikais. Linkiu vieno, kad tų "aktyvistų" pastangos nenueitų veltui, kad pirmosios galimo naujo įstatymo aukos taptų jų vaikai ir anūkai. Manau, kad dalis politikų yra nupirkti ir jie kaunasi už narkotikų legalizavimą. Tegul pirmieji legalūs vartotojai tampa tų politikų vaikai, anūkai ar artimi giminaičiai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių