Karklės festivalis: be narkotikų – nė žingsnio?

Penktadienio vakarą prasidėjusiame Karklės muzikos festivalyje pareigūnai „skina“ pirmąjį derlių.

Iki šeštadienio ryto jau pradėta 10 ikiteisminių tyrimų dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jas turėję asmenys sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Penktadienio vakarą prasidėjo jau šeštasis Karklės muzikos festivalis pajūryje. Anot organizatorių, yra parduota vierš 10 tūkst. bilietų.

Policijos komisariato vadovės teigimu, Karklės prieigose eismo srautai yra suvaldyti. Pareigūnų patvirtino, jog vakar vakare apie 20–21 val. renginio vietoje buvo susirinkę apie 6 tūkst. žmonių.

Ir nors įėjimo į festivalio zoną patikros poste kabo didžiausia iškaba, kokie dalykai renginyje nepageidaujami (prasta nuotaika, šaltieji ir šaunamieji ginklai, šunys, narkotikai, alkoholis ir sprogmenys), akivaizdu, jog kai kurie festivalio dalyviai nusprendė to nepaisyti.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė patvirtino, jog nė neįpusėjus pirmajai renginio parai, jau pradėta 10 ikiteisminių tyrimų dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, o jas turėję asmenys sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Portalo duomenimis, pasitelkti ir kinologai, dirba kriminalinės policijos pajėgos, kvaišalų ieškoma ir kempinguose. Esą kai kurie asmenys narkotikų per daug nė neslepia.

„Manome, kad pagrindinė dalyvių masė suplūs šį vakarą į koncertus. Tačiau policija tam pasiruošusi, mūsų pajėgos sustiprintos. Patrulių rinktinė, mobilioji kuopa dirba su viešosios tvarkos pažeidimais, gabena pažeidėjus, kiti pareigūnai užsiima tyrimais. Tai nėra lengvas renginys, nes žmonių išties yra labai daug, tačiau masinių muštynių kol kas nebuvo“, – pasakojo R.Stasiulaitienė.

Vis dėlto ikiteisminių tyrimų dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis yra pradėta tiek pat, kiek ir pernai per šį renginį. Tačiau esą šeštadienio rytas buvo visiškai ramus.

„Pernai šaštadienio rytą nuo 7 iki 8.30 Karklės muzikos festivalyje pradėjome šešis ikiteisminius tyrimus dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, šiemet situacija geresnė“, – teigė R.Stasiulaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
Žolinės minimos iš peties:). Teritoriją reikėjo prieš mėnesį aptverti:) pužsislėpė matyt:)

...

... portretas
Uždrausit narkotikus, nebeliks ir festivalių... koks kitaip iš jų biznis. :/

Anonimas

Anonimas portretas
Nera festivalio be narkotiku, ar tai galapagai ar granatos ar karkle visuose bus narkotiku... :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių