„Karklėje“ pareigūnams talkino tarnybiniai šunys: rasta miltelių, tablečių ir „žolės“

Muzikos festivalio metu pajūryje vos per kelias dienas policijos pareigūnai sumedžiojo dešimtis narkotikų turėjusių jaunuolių.

Šeštadienį Karklėje Mobilios kuopos pareigūnai patruliavo kartu su policijos kinologu ir tarnybiniu šunimi Naruto. Apie 10.30 val. festivalio teritorijoje, palapinių miestelyje, šuo savo elgesiu parodė, jog vienoje iš palapinių gali būti draudžiamų medžiagų.

Apžiūrėję palapinę po jos dugnu pareigūnai rado dėžutę su keturiais folijos suktinukais, taip pat lagaminą, kuriame tarp rūbų aptiktos į maistinę plėvelę susuktos 88 tabletės. Dėl šio įvykio sulaikytas palapinėje buvęs 1998 m gimęs vaikinas, nurodęs, jog radiniai priklauso jam.

Tą patį šeštadienį tarnybiniam šuniui aikštelėje užkliuvo automobilis „Toyota Avensis“. Netrukus už mašinos variklio gaubto rastas juodas plastikinis paketas su baltos spalvos milteliais bei aštuoni folijos lankstinukai su kanapėmis. 1998 m. gimęs automobilio vairuotojas su savimi taip pat turėjo maišelį su baltos spalvos milteliais, įtariama, narkotikais.

Pareigūnams įkliuvo ir dar vienas narkotikų mėgėjas – 1994 m. gimęs vaikinas. Jis pastebėtas iš rankų išmetantis folijos lankstinuką. Jame pareigūnai aptiko tris žalias tabletes, veikiausiai narkotikus. Asmeniui nustatytas 1,77 promilės girtumas, jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Be minėtųjų, naktį iš šeštadienio į sekmadienį policijos patruliai nustatė dar keturis, kaip įtariama, narkotikų laikymo atvejus. Jaunuoliai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Sekmadienį vyksta paskutinė Karklės festivalio diena.

Renginio organizatorių teigimu, šiais metais didelis dėmesys skiriamas festivalio lankytojų saugumui. Juo rūpinosi net 120 asmenų, tarp kurių – Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai ir Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojai.

Esą rimtų incidentų festivalio metu buvo išvengta. Per visas festivalio dienas užregistruotas vienas pareiškimas policijai dėl lengvo kūno sužalojimo – nuskelto danties.

Policijos pareigūnai su kinologais nuolat tikrino automobilių stovėjimo aikšteles ir aktyvią festivalio zoną. Patikrinimų metu buvo sulaikyta 15 asmenų, kuriems pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl narkotinių medžiagų disponavimo.

„Mes norime, kad festivalio dalyviai namo grįžtų laimingi ir sveiki, todėl dedame visas pastangas šiam tikslui pasiekti. Didelės policijos pajėgos kartu su kinologais atlieka patikrinimus automobilių aikštelėje, palapinių miesteliuose ir bendrose festivalio erdvėse. Taip pat stebi informaciją socialiniuose tinkluose ir pagal tai planuoja patikrinimo veiksmus. Siekiame, kad narkotinės medžiagos nepatektų į festivalio teritoriją. Absoliuti dauguma sulaikytųjų buvo pagauti ne aktyviojoje festivalio zonoje“, – teigiama organizatorių pranešime.

Organizatoriai taip pat pažymi, kad netoli Karklės įvykusi automobilio vagystė niekaip nesusijusi su muzikos festivaliu. Automobilis buvo pavogtas Zeigių kaime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Teisti reikėtų tuos, kurie, turbūt ne už dyką, leidimus tokioms bl...ms išduoda

Visa festivaliu esme

Visa festivaliu esme  portretas
SeX & Drugs & Rock & Roll

Joana

Joana portretas
Nesuprantu kam reikalingas Karkleje toks renginys,Ir kas ji sugalvojo, Daugiau neorganizuoti tokiu renginiu ir problemos nebus, Suorganizuokite talkas isvalyti Lietuvos miskus.Neringos nacuonalini parka,Jaunimas tures uzimtuma ir rezultatas matysis.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių