Prieš gimnazijos duris – su kūjais rankose

Jubiliejaus išvakarėse Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazijos bendruomenę sukrėtė nusikaltimas, nukreiptas prieš šią miesto centre esančią mokyklą.

Ketvirtadienio vakarą, 21.36 val., Galinio Pylimo gatvėje esančioje gimnazijoje suveikė apsaugos signalizacija. Vos po kelių minučių atskubėjo saugos tarnybos darbuotojai ir pamatė keturis asmenis.

Du vyrai pabėgo. Kitus du apsaugininkai sugavo įsibrovusius į mokyklą ir perdavė policininkams.

Oficialus policijos pranešimas skelbia, kad sulaikytieji – 20-ies ir 21-erių metų vaikinai. Abu buvo apsvaigę nuo alkoholio. Jaunesniajam nustatytas 0,78 prom., o vyresniajam – 2,30 prom. girtumas.

"Labai nemalonu. Pirmadienį mūsų gimnazija minės 70 metų sukaktį, bet dėl šio nusikaltimo svečius turėsime pasitikti fanera užkaltomis durimis. Sudaužė labai brangius durų stiklus. Duris įrengė Kauno įmonė, stiklai – ypatingi, labai brangūs, pagaminti pagal individualų užsakymą. Kaltininkams labai daug kainuos atlyginti žalą. Mano supratimu, tai buvo tikrų vagių pasiųsti žvalgai. Jie patys pareigūnams pasakė norėję patikrinti, ar signalizacija veikia. Ko gero, šį nusikaltimą jie įvykdė už menką atlygį", – įtarė "Žaliakalnio" gimnazijos direktorius Vitalijus Jakobčiukas.

Kaltininkams labai daug kainuos atlyginti žalą.

Mokyklos vadovas pasakojo, kad nusikaltėliai atėjo į mokyklą tam iš anksto pasiruošę. Storam stiklui daužyti jie atsinešė metalinius kūjus.

Išdaužę stiklus jie dar išplėšė ir gumines tarpines. Tai labiau primena vandališkus veiksmus, nei tik norą įsibrauti į mokyklą ir patikrinti signalizaciją.

Kaip pasakojo V.Jakobčiukas, pirmieji dūžtančių stiklų garsus išgirdo kaimynai. Netoliese gyvenantys žmonės tuo metu vedžiojo šuniuką ir suskubo link mokyklos, kai suprato, kad niokojamas jos turtas.

Direktorius tikino nusiteikęs reikalauti ne tik materialinės, bet ir neturtinės žalos atlyginimo.

Pasak jo, visa mokyklos bendruomenė penktadienį jautėsi prastai – jų mokslo įstaigą tarsi išpurvino.

Be to, kai pareigūnai išsivežė įsibrovėlius, mokyklos atsakingiems darbuotojams teko tartis, kad apsaugininkai joje liktų iki ryto ir saugotų turtą.

Svarstydamas, kokie daiktai galėjo suvilioti vagis, V.Jakobčiukas minėjo, kad mokyklos hole įrengtas didelis ekranas, kuriame skelbiama mokytojams ir mokiniams aktuali informacija. Galbūt nusikaltėliai būtų norėję patekti į klases, kur taip pat esama brangios technikos. Daugelio klasių durys taip pat stiklo langais, tad ir juos įsibrovėliai galėjo sudaužyti.

"Norėtume žinoti, kas yra tie įsibrovėliai. Tikrai žinau, kad tai ne buvę mūsų mokiniai. Poelgis apgailėtinas ir bjaurus", – su apmaudu kalbėjo gimnazijos direktorius.

Klaipėdos miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis vagystės tyrimas. Neoficialiais duomenimis, įtariamieji – ne lietuvių kilmės asmenys. Negalima atmesti ir provokacijos versijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žmogus

žmogus portretas
vargšai, ,,moralinę žalą '' patyrė ruskiai. O KIEK Ukrainios mokyklų ir tyhčia sunakinta ir naikinama ir kiek n užudyrą vaikų, jiems tai nerūpi???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių