Galingus sprogmenis ir šaudmenis namuose laikęs vyras sulaukė teismo kirčio

  • Teksto dydis:

Ne kartą teistas šiaulietis, kurio namuose pareigūnai rado didelį kiekį sprogmenų, kalės ketverius metus, pirmadienį pranešė ikiteisminį tyrimą byloje atlikusi Klaipėdos apskrities policija.

Šių metų sausį Klaipėdos ir Šiaulių organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybų pareigūnai dalyvaujant Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojams atliko kratą 1963 metais gimusio šiauliečio namuose ir rado tris rankines granatas ir jų sprogdiklius, 132 šaudmenis, dvi padegamąsias virvutes, du radijo ryšio slopintuvus, įrankius skirtus įsilaužti.

Ikiteisminis tyrimas kaltininko atžvilgiu buvo atskirtas iš kito didelės apimties tyrimo ir perduotas Šiaulių apygardos teismui.

Spalio pabaigoje teismas anksčiau už įvairius nusikaltimus aštuonis kartus teistam šiauliečiui, praeityje pripažintam pavojingu recidyvistu, paskyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamas veikas ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirta bausmė sumažinta trečdaliu – nelaisvėje šiaulietis turės praleisti ketverius metus.

Policijos duomenimis, nuteistasis teisėsaugai jau buvo žinomas dėl vagysčių, išžaginimo, plėšimo, neteisėto disponavimo ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis bei kitų nusikaltimų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ''geras pasiūlymas''

To ''geras pasiūlymas'' portretas
Susikišk į vieną vietą tą savo pasiūlymą.

.

. portretas
Nueik į kariuomenę patarnaut ten tau paiškins kas yra galingi sprogmenys o kas rankinės granatos.

To.

To.  portretas
Tau granatos panašu į konfeti 'klapuškes'?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių