Gaisrus sukėlusiam vaikinui skirtas laisvės apribojimas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį kaltu dėl gaisrų Kuršių nerijos ir Klaipėdos miškuose pripažino aštuoniolikmetį Šarūną Kazlauską, jam paskirta laisvės apribojimo bausmė.

Be to, Š. Kazlauskas Kretingos miškų urėdijai turės atlyginti beveik 52 tūkst. eurų žalą, pranešė teismas.

Vaikinas nubaustas 1 metų 4 mėnesių laisvės apribojimo bausme, įpareigojant per jį naktimis būti namuose, jei tai nesusiję su darbu, tęsti darbą, užsiregistruoti darbo biržoje arba mokytis.

Bylos duomenimis, vaikinas pernai gegužę padegė miško paklotę valstybės saugojamoje teritorijoje – Kuršių Nerijos nacionaliniame parke prie Urbo kalno, dėl ko kilo aštuoni gaisro židiniai ir gaisro metu išdegė apie 16,7 arų miško paklotės. Taip pat dėl jo sukelto gaisro antrojoje Melnragėje, prie neįgaliųjų pliažo išdegė miško paklotė su pušaitėmis 25 arų plote, taip pat Savanorių gatvėje, Klaipėdoje, išdegė apie 60 arų miško, viso padaryta daugiau kaip 50 tūkst. eurų žala aplinkai.

Š. Kazlauskas dėl jam pareikšto kaltinimo kaltu prisipažino visiškai. Jis teigė, kad tuo metu Neringoje jo nepriėmė į darbą, dėl to jis labai susinervino, kadangi žiebtuvėlis buvo po ranka, jis  iš pykčio ir padegė mišką.

Klaipėdoje gaisus vaikinas teigė sukėlęs po konfliktų su draugais ir tėvais, bet dėl to labai gailėjosi ir tikino, kad daugiau taip nebedarys.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad padaryti keturi apysunkiai nusikaltimai, kad veikos padarytos tyčia, bet taip pat įvertino jauną vaikino amžių bei tai, kad dalį jų jis padarė būdamas nepilnametis. Vaikinas šiuo metu dirba ir mokosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tekle

Tekle portretas
Kiek isdege misko tegul atsodina jis tai daugau nedegins.

jonas

jonas portretas
dazytas parazitas

Minde

Minde portretas
Jis ne gejus, jis isprotejes pydaras, ir tokius reike sodinti i psihuskes.Tur but turtingi tevai, kad teisma papirko.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių