Byla dėl keturių vaikų motinos nužudymo Šilalės rajone perduota teismui

  • Teksto dydis:

Baigta tirti ir teismui perduota byla dėl keturių vaikų motinos nužudymo Šilalės rajone.

Po beveik metus trukusio Tauragės apskrities policijos tyrimo byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Pernai rugpjūčio 11-osios paryčiais, Šilalės rajone, upės pakrantėje buvo rastas moters kūnas su smurto žymėmis. Palaikus aptiko žvejys, Plungę ir Tauragę jungiančio kelio 91 kilometre.

37 metų moters kūnas rastas su smaugimo žymėmis ties tiltu per Aitros upę.

Netrukus įtarimai dėl nužudymo buvo pareikšti 40-metei Šilalės rajono gyventojai R. E. Teisėsaugos pareigūnams aiškinantis nusikaltimo aplinkybes paaiškėjo, kad kaltinamoji galėjo būti įvykdžiusi ir kitą sunkų nusikaltimą.

Tyrimo duomenimis, 2020 m. rugpjūtį kaltinamoji apgaule naktį išviliojo auką iš namų, kartu su ja nuvyko į atokią vietą, esančią netoli Aitros upės Šilalės rajone ir ten ją nužudė.

Remiantis surinktais duomenimis, keturių vaikų vaikų mama buvo pasmaugta, vėliau jos kūnas buvo atvežtas prie upės tilto ir nuridentas į upės vagos pakrantę. Nusikaltimo motyvu, kaip įtariama, tapo asmeniniai santykiai.

Tiriant šį nusikaltimą buvo išaiškintas dar vienas nusikaltimas – pasikėsinimas nužudyti.

Pareigūnai įtarė, kad, ketindama nutraukti santuoką, tačiau nenorėdama skyrybų metu prarasti pusės bendrai užgyvento turto, 2019 metų pavasarį R. E. galbūt pasikėsino į tuometinio vyro gyvybę.

Turimais duomenimis, moteris pirma smogė vyrui, o šiam praradus orientaciją – apipylė jį degiu skysčių ir padegė. Vyras liko gyvas tik todėl, kad laiku atgavo sąmonę ir spėjo užgesinti degantį savo kūną. Šio įvykio tyrimo metu įtarti tyčinio nusikaltimo nebuvo pagrindo, nes pats nukentėjusysis vėliau teigė, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas.

R. E. pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo itin žiauriu būdu nužudyti savo šeimos narį, dėl nužudymo ir mirusiojo palaikų išniekinimo.

Kaltinamoji prisipažįsta įvykdžiusi moters nužudymą, tačiau neigia pasikėsinusi į buvusio sutuoktinio gyvybę.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių