Autokrautuvo vairuotojas pražudė du žmones: teismas paskelbė nuosprendį

Teismas paskelbė nuosprendį autokrautuvo vairuotojui, per neatsargumą darbe atėmusiam gyvybes dviem bendradarbiams. Vyrui skirta lygtinė bausmė, žalą žuvusiųjų šeimoms atlygino bendrovė, kurioje dirbo žuvusieji ir kaltininkas.

Nelaimė Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime veikiančioje atliekų perdirbimo ir žaliavų tvarkymo bendrovėje, įvyko pernai sausio pradžioje.

Tądien įmonėje buvo remontuojamas šiukšlių presavimo įrenginys. Presui netikėtai ėmus veikti, prispausti žuvo du jį remontavę vyrai.

Tyrimo metu nustatyta, kad dėl nelaimės kaltas autokrautuvo vairuotojas. Jis pripažino kaltę.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teisėjas Vandalinas Vainius paskelbė nuosprendį, kuriuo konstatavo, kad kaltinamasis pažeidė teisės aktų nustatytas specialiąsias elgesio saugumo taisykles ir taip dėl neatsargumo atėmė gyvybę dviem žmonėms.

Kaltės pripažinimas ir apgailestavimas tapo lengvinančiomis aplinkybėmis. Vyras buvo teistas, jam paskirta bausmė įskaityta į skirtąją už netyčinę žmogžudystę.

Teisėjas nusprendė, kad kaltininką galima bausti su laisvės atėmimu nesusijusia bausme. Dvejų metų ir dviejų mėnesių bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams. Nuteistasis įpareigotas per šį laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Žuvusių vyrų artimieji civilinių ieškinių neteikė ir neprašė jiems atlyginti laidojimo išlaidų ar neturtinės žalos, patirtos dėl sunkių išgyvenimų. Netrukus po nelaimės įmonės vadovai pasirūpino jiems atlyginti netektį.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yhh

Yhh portretas
Žmones dirbo visi kartu, jie bendradarbiai, ko tu čia putoji ant jo,svieto lygintojas atsirado... Į save pasižiure

Alvydas

Alvydas portretas
Cia gal A J tas vairuotojaa?

Yhh

Yhh portretas
Uz gyvybe liktine bausme tai cia fantastika
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių