Apie avariją Būtingės terminale informaciją rinkusiam aplinkosaugininkui – AAD komisijos nuosprendis

  • Teksto dydis:

Tarnybinį nusižengimą tyrusi komisija pateikė motyvuotą išvadą dėl galimo Klaipėdos valdybos vyriausiojo specialisto D. B. tarnybinio nusižengimo. Komisija pasiūlė už padarytą šiurkštų tarnybinį nusižengimą, atsižvelgdama ir į kitus tarnybinius nusižengimus, skirti tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš pareigų.

Tarnybinį nusižengimą tyrusi komisija pateikė motyvuotą išvadą dėl galimo Klaipėdos valdybos vyriausiojo specialisto D. B. tarnybinio nusižengimo. Komisija pasiūlė už padarytą šiurkštų tarnybinį nusižengimą, atsižvelgdama ir į kitus tarnybinius nusižengimus, skirti tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš pareigų.

Kadangi D. B. nuo 2021 m. sausio 29 d. tarnybinio kaitumo būdu perkeltas į Aplinkos apsaugos agentūrą, galutinį sprendimą priims Agentūros vadovai.

Komisija pripažino, kad Departamento Klaipėdos valdybos Jūros aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas D. B. 2020-12-28, per savo kasmetines atostogas, negavęs pavedimo ir neturėdamas jokio teisinio pagrindo, savavališkai atliko veiksmus, susijusius su 2020-12-28 Būtingės naftos terminale išsiliejusios naftos incidentu.  Taip D. B. viršijo savo įgaliojimus ir, teikdamas informaciją (komentuodamas) apie nebaigtą neplaninį patikrinimą ir būsimą neplaninio patikrinimo rezultatą (galimai ateityje Departamento skaičiuosimą žalą aplinkai), neatsargia kaltės forma padarė tarnybinį nusižengimą ir pažeidė Ūkio subjektų veiklos planinių ir neplaninių patikrinimų, vykdant aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, reikalavimų aprašo, patvirtinto aplinkos ministro 2011-02-18 įsakymu, 27 ir 34 punktą, Ūkio subjektų veiklos planinių ir neplaninių patikrinimų vykdant aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę taisyklių, patvirtintų Departamento direktoriaus 2020-12-14 įsakymu, 65 punktą, Departamento darbo reglamento, patvirtinto Departamento direktoriaus 2020-08-17 įsakymu, 5 ir 77 punktą,  Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 16 straipsnio 1 dalies 1, 5 ir 8 punktus.

Taip pat pripažinta, kad viešai išplatintais elektoriniais laiškais D. B. padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą ir pažeidė Valstybės tarnybos įstatymo 16 straipsnio 1 dalies 3 ir 5 punkte įtvirtintas pareigas, šio įstatymo 3 straipsnio 1 dalies 8 ir 10 punkte įtvirtintų  valstybės tarnautojų veiklos ir tarnybinės etikos principus, nesilaikė Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų etikos taisyklių, patvirtintų Aplinkos ministro 2005-02-07 įsakymu.

Kadangi D. B. nuo 2021 m. sausio 29 d. tarnybinio kaitumo būdu perkeltas į Aplinkos apsaugos agentūrą, tyrimo išvados bus perduotos Agentūrai ir galutinį sprendimą dėl jų priims Agentūros vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Perskaičiau straipnį ir pagalvojau kad čia viskas Belarusijoje ,kurioje ,prezidentas "žmogžudys",jiokios demokratijos ,nekalbu apie teisybę ,ar čia pas mus .

F

F portretas
Aš pakraipes kiek daug tipų eijna per atostogas į darbą ir laižo direktoriams subines. Nu aišku ne už ačiū.

klaipediskis

klaipediskis portretas
kada baigsis tos nesamones vadove reiktu atleisti kokem klanui ji atstovauna pietine klaipeda smirda pilekalnei auga siuksliu baisu kas dedasi
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių