Žaliajai bangai – daugiau šviesoforų

Netoli Vitės progimnazijos gyvenantys žmonės stebisi – prie perėjos S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje sumontuoti stulpai, ant kurių greitai turėtų atsirasti šviesoforai. Vos už kelių dešimčių metrų, prie šios gatvės sankryžos su Sportininkų gatve, jau seniai veikia dar vienas.

Netoliese gyvenantys klaipėdiečiai nesupranta, kam šioje vietoje reikalingas ir trečias šviesoforas.

Prieš pėsčiųjų perėją sumontuoti greitį slopinantys kalneliai, vairuotojai dažniausiai pėsčiuosius praleidžia, eismo nelaimių čia jau seniai nefiksuojama.

Tiesa, pereiti keturių juostų gatvę kasdien skuba dviejų mokyklų – Vitės progimnazijos ir "Vaivorykštės tako" gimnazijos moksleiviai.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė patikino – ant naujųjų stulpų tikrai bus sumontuoti šviesoforai.

Kai rengiama tokia sistema, negali likti nė vienos nereguliuojamos perėjos.

"Miesto savivaldybė įrengia žaliosios bangos sistemą Minijos, Pilies bei S.Dariaus ir S.Girėno gatvėse. Kai rengiama tokia sistema, negali likti nė vienos nereguliuojamos perėjos. Būtent todėl ir šioje vietoje reikia šviesoforų, nepaisant to, kad už 60 metrų yra kitas. Jeigu šioje vietoje paliktume paprastą perėją, neveiktų bendra sistema", – paaiškino valdininkas.

Veikiausiai prie naujojo šviesoforo bus mygtukas, kurį pėstieji galės paspausti, kai norės pereiti gatvę, bet jo veikimas bus sureguliuotas taip, kad vis tiek reikės sulaukti, kol pravažiuos transporto srautas.

"Jeigu panaikintume šią perėją, gyventojai būtų labai nepatenkinti", – konstatavo V.Paukštė.

Sovietmetį primenantis miesto pakraštys modernėja – čia jau įrengti požeminiai šiukšlių konteineriai, atnaujinamas Vitės progimnazijos stadionas, jau senokai kalbama apie senųjų daugiabučių renovavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zose

Zose portretas
Kiekvienam ivaziavimui i kiema po Sviesofora! Valio tovarishchi!

nebus

nebus portretas
Norint kad kažkas judėtu, kitas turi stovėti :) nebus žalios bangos.

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu kad atakų jei ta žalia banga taip ir liks popieriuje.. neveiks. Kaip ne kartą jau buvo.. nesugebat valdyti eismo... Akcija..p rie kiekvieno posūkio po šviesoforą..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių