Vyras namus rado skiriamojoje juostoje

Šilutės plento skiriamojoje juostoje, po reklaminiu stendu esančiame techniniame koridoriuje, įsitaisė  benamis. Anksčiau tas pats vyras buvo apsigyvenęs Tilžės žiedinės sankryžos viduryje.

Prašymo išsikraustyti nepaisė

Šilutės plentu važiuojančių klaipėdiečių akis jau kurį laiką traukia skiriamojoje žaliojoje juostoje, šalia reklaminio stendo, kuris anksčiau buvo suniokotas, išdžiaustyti rūbai, išdėlioti kiti daiktai.

Čia sau būstą įsirengė benamis. Jis glaudžiasi po reklaminiu stendu esančiame techniniame koridoriuje, kuriuo iš vienos gatvės pusės galima pereiti į kitą.

Uostamiesčio valdžia planuoja dar sovietmečiu įrengtą tunelį panaudoti požeminei pėsčiųjų perėjai įrengti.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys atskleidė, kad kontrolieriams jau teko bendrauti su Šilutės plento skiriamojoje juostoje įsikūrusiu vyru.

"Ten yra techninis koridorius, driekiasi šiluminė trasa. Šilta, ant galvos nelyja. Matyt, dėl to šioje vietoje ir įsikūrė. Aiškinome, kad negalima gyventi viešosiose erdvėse, prinešti savo skudurų ir taip teršti aplinką. Prašėme, kad vyras apleistų šią vietą, tačiau, matyt, jis neišsikraustė", – apgailestavo vedėjas.

Į nakvynės namus nenori

V.Valys prisiminė, kad su šiuo benamiu susidurta ir anksčiau. Tas pats vyras gyveno Tilžės gatvės žiedinės sankryžos viduryje augančiuose krūmuose. Iškirtus želdinius, benamis apleido šią vietą.

"Jau tada siūlėme jam eiti į nakvynės namus, kurie įsikūrę visai netoli žiedinės sankryžos. Tačiau jis aiškino, kad ten nešvaru", – kalbėjo vedėjas.

V.Valys tvirtino, kad dabar kontrolieriai patikrinimų metu nuolat užsuks pasižiūrėti, ar benamis neišsikraustė iš Šilutės plento skiriamosios juostos. Bus reikalaujama, kad jis pasišalintų. Jam dar kartą bus siūloma eiti į nakvynės namus.

"Gyventi tokiose vietose negalima. Šiaip šis žmogus tvarkingas, vilki švarius rūbus", – tikino vedėjas.

Užsibarikadavo tualete

Benamiai įsikuria ir kur kas neįprastesnėse vietose. Kontrolieriai sulaukė gyventojų pranešimo, kad vienas nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras užėmė neįgaliesiems skirtą biotualetą, esantį Sąjūdžio parke, einant Naujosios perkėlos link.

Vyras neįsileisdavo prižiūrėtojų išvalyti tualeto. Šiems atvykus, jis užsirakindavo viduje.

Pasitaikė atvejis, kai benamis įsikūrė žiedinėje sankryžoje, kitas – po laiptais, tačiau, kad gyventų tualete, nėra buvę.

"Buvome nuvykę patikrinti skundo, bet benamio sutikti nepavyko. Važiuosime darkart. Pasitaikė atvejis, kai benamis įsikūrė žiedinėje sankryžoje, kitas – po laiptais, tačiau, kad gyventų tualete, nėra buvę. Pirmą kartą tokio pranešimo sulaukėme", – nuostabos neslėpė vedėjas.

Anksčiau kontrolieriai buvo radę ir ypač "prabangių" benamių būstų. Iš atliekų viešosiose erdvėse po atviru dangumi buvo sudėlioti atskiri kambariai: miegamasis, virtuvė, svetainė ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Nėra vietos? Rimtai? Ir jūs tikite tokia nesamone? Ne - vietos, o noro nėra, kodėl nenori į nakvynės namus... nelabai tikiu, kad ten taip nešvaru, kad kažkur sugriuvusiame ženkle švariau... gal tiesiog nakvynės namuose reikia laikytis tam tikrų taisyklių...?

Krata

Krata portretas
Buvo straipsnis apie tai kad Klaipeda nori atsikratyti benamiu.Ziauriu...uz tai kad palieki maista jiems prie konteinerio bauda.

Anonimas

Anonimas portretas
beda vargsui zmogeliui niekur nera vietos uztat ir zudosi geda musu valdziai uz tokia politika
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių