Vitės kvartalo gyventojai į talką pakvietė kaimynus

Vitės kvartalo gyventojai susirinko į talką. Tai nuo 2015-ųjų tęsiama šios Klaipėdos dalies žmonių tradicija, kaskart sutraukianti vis daugiau kaimynų.

Šį kartą klaipėdiečiai tvarkė stadiono prieigas, treniruoklių aikštelę ir Vitės kapinių teritoriją. Talka tapo labiau šio kvartalo žmonių bendrystės apraiška, plotas, kurį šįkart tvarkė gyventojai, nebuvo labai šiukšlinas.

Prie treniruoklių teko sugrėbti vėjo nulaužytas medžių šakeles, nes šienauti jau pasiruošusiems viešųjų erdvių tvarkytojams jos gadintų žoliapjoves. Į atskirus maišus talkininkai dėjo stiklo šukes, popierių ir pakuotes.

Vitės kapinės jau yra tapusios mėgstama pasivaikščiojimų vieta. Tik nedaugelis žino, kad šiame nemažame plote ilsisi senųjų klaipėdiečių palaikai. Neretai žmonės čia laisvai paleidžia bėgioti savo keturkojus augintinius, o prie suoliukų palieka šiukšlių.

Talkininkai triūsė kiek daugiau nei valandą, jų surinktas šiukšles tą pačią dieną išgabeno bendrovės "Ecoservice" mašina.

Šį kartą didžiąją į talką susirinkusių žmonių dalį sudarė moterys.

"Tai savotiška proga ne tik apsivalyti, bet ir pasidalinti aktualijomis, kartu pabūti, su kai kuriais ir susipažinti. Šį mėnesį planuojame dar vieną susitikimą – gegužės 28 d. surengsime Kaimynų šventę. Į ją kviečiame ne tik Vitėje gyvenančius klaipėdiečius, juk visi miesto gyventojai yra kaimynai", – kalbėjo asociacijos "Vitės bendruomenė" pirmininkas Tomas Meškinis.


Šiame straipsnyje: Vitės kvartalastalkakaimynai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių