Vandens suvartojimas išaugo tris kartus

Sinoptikai tvirtina, kad Vakarų Lietuvą, įskaitant ir Klaipėdą, jau pasiekė stichinė sausra. Trečiasis gegužės dešimtadalis buvo labai sausas – vidutinis kritulių kiekis Lietuvoje buvo vos 0,7 mm, miškų gaisringumas uostamiestyje jau pasiekė 4 lygį, todėl žemė vis labiau prašosi drėgmės. Lyginant šių metų birželio pirmąsias dienas ir praėjusiųjų vandens suvartota 20 tūkstančių kubinių metrų daugiau. Šiuo metu uostamiestyje visi gyventojai yra aprūpinami geriamuoju vandeniu, tačiau jau dabar pasitaiko gyvenviečių, kuriose dėl išaugusio vandens suvartojimo tenka mažinti vandens slėgį.

„Užtikriname, kad geriamojo vandens vandenvietėse užtenka visiems. Jo mūsų vandenvietėse pagaminama daugiau, nei suvartojama, tačiau dėl gausaus vandens suvartojimo vienu metu, ypač vakarais nuo 19 iki 21 valandos, kai kuriose gyvenvietėse sumažėja vandens pralaidumas tinklais, nepaisant to, kad esame padidinę vandens padavimo slėgį iš vandenviečių. Esant poreikiui ir matydami artėjančius karščius, esame pasiruošę užtikrinti, kad miesto ir rajono gyventojai per karščius nepritrūktų vandens“, – sakė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ pastebi, kad pastarosiomis savaitėmis stipriai išaugo vandens suvartojimas, kuris siejamas su želdynų ir žolės laistymu. Pagal turimus bendrovės „Klaipėdos vanduo“ duomenis, daugiausia vandens suvartoja uostamiesčio priemiesčių gyventojai. Pavyzdžiui, Mazūriškėse vandens suvartojimas, lyginant praėjusių metų ir šių metų gegužę, išaugo daugiau dvigubai, šių metų balandį suvartojimas buvo 1,5 karto mažesnis nei gegužę. Panaši situacija Slengiuose, Jakuose, Kalotėje. Pastarojoje vandens suvartojimas išaugo 3 kartus.

„Kiekvieną dieną stebime vandens suvartojimą ir matome, kad jis auga. Kai kuriose gyvenvietėse vandens suvartojimas išaugęs net 3 kartus. Įprastai vandens suvartojimas per parą nesiekia 30 tūkstančių kubinių metrų, tai šiomis dienomis suvartojimas išaugo keliais tūkstančiais ir perkopia 37 tūkstančius kubinių metrų per parą. Matome, kad daugiausia vandens, ypač vakarais, suvartoja privačių namų gyventojai. Suprantame, kad gyventojai prižiūri gerbūvius ir vyksta inensyvus laistymas“, – sakė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius B. Jonikas.

Artėjant karštoms dienoms bendrovė „Klaipėdos vanduoׅ“ prašo privačių valdų savininkų kiek įmanoma mažiau vandens naudoti laistymui, ypač vakarais. Nors bendrovė ir eksploatuoja 31 III-čio kėlimo siurblines. Per pastaruosius kelerius metus atsižvelgiant į priemiesčių plėtrą ir didesnį vandens suvartojimą laistymui buvo papildomai pastatytos dar trys III kėlimo siurblinės, kurios užtikrina tinkamą slėgį esant dideliam momentiniam vandens suvartojimui. Tačiau tokiu mastu staiga išaugęs vandens vartojimas veikia tinkle esančio vandens slėgį ir tam tikrose vietovėse gyventojams slėgis gali sumažėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virsune

virsune portretas
tik parasai kazka protingo, avinai jau baubia aplink :)))

>visunei tvarynai

>visunei tvarynai portretas
Virsune,a dar ubage nenusprogai?

virsune

virsune portretas
ne nu be komentaru. geriamo vandens pasaulyje ir taip mazai, daugeliui valstybiu jo truksta, o turtingieji juo zolyte laisto. zmogaus kvailumas neismatuojamas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių