V. Grubliauskas: uostamiestyje koronavirusas diagnozuotas dviem medikams

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas šeštadienį vakare pasidalijo naujausia informacija apie koronaviruso atvejus ir ekstremalios situacijos valdymą.

Jo teigimu, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) virusas COVID-19 buvo nustatytas trims asmenims, dviem iš jų – diagnozė buvo nustatyta tyrimo mėginį paėmus mobiliajame koronaviruso tyrimų punkte.

Kaip informuoja V. Grubliauskas, koronavirusas yra nustatytas ir KUL medikei, kuri nebuvo išvykusi į užsienį, taip pat ir dar vienam medikui, dirbusiam kitoje miesto gydymo įstaigoje.

„Paskutinieji rezultatai, kuriais noriu pasidalinti su jumis, yra tokie - po paskutiniųjų testų patikrinimo KUL laboratorijoje užsikrėtimas COVID-19 virusu nustatytas dar trimis atvejais. Du pacientai klaipėdiečiai jau gydosi KUL, vienas pacientas, kuriam šis virusas nustatytas mobiliajame patikros punkte, gydosi saviizoliacijos sąlygomis. Tad jei skaičiuojant visus šiuos atvejus, iš viso Klaipėdoje šiandien nustatyti jau yra 22 koronavirusu užsikrėtę žmonės“, – feisbuke rašo V. Grubliauskas.

Jo teigimu, koronavirusu infekuota medikė dirbo su privalomomis apsaugos priemonėmis ir nebuvo išvykusi į užsienį.

„Labai svarbi informacija yra ta, kad vienas paskutiniųjų identifikuotųjų atvejų yra KUL klinikiniame skyriuje dirbusi gydytoja. Kiek žinoma šiuo metu, gydytoja pastaruoju metu niekur išvykusi nebuvo, tad užsikrėtimo šaltinis yra nežinomas, o darbo metu gydytoja dirbo su privalomomis apsaugos priemonėmis“, – teigė V. Grubliauskas.

Pasak uostamiesčio mero, identifikavus medikės koronaviruso atvejį, bus izoliuota 10 darbuotojų – 5 slaugytojos ir 5 medikai.

„Nepaisant to, kad šis klinikinis skyrius yra visiškai kitame KUL korpuse, siekiant maksimaliai išvengti bet kokios tolesnės rizikos, neatidėliojant pradėtos taikyti izoliavimo priemonės ir mažiausiai 14 dienų nedirbs 5 slaugytojos ir 5 gydytojai, dirbę tame skyriuje“, – teigia V. Grubliauskas.

„Taip pat vienas iš užsikrėtusiųjų ir identifikuotųjų šiandien irgi yra gydytojas, bet dirbantis kitoje gydymo įstaigoje, kurios vadovai apie tą atvejį jau yra informuoti. Nors tai ir labai didžiulį nerimą bei susirūpinimą kelianti informacija, tačiau neabejoju KUL komandos susitelkimu, profesionalumu ir didžiuliu atsakomybės suvokimu ir tikiu, kad bet kokios grėsmės bus suvaldytos jokios abejonės nekeliančiais sprendimais ir veiksmais. Esu besąlygiškai įsitikinęs, kad pačiu artimiausiu metu turi būti atlikti visų bent jau „priešakinėje fronto linijoje“ dirbančių medikų koronaviruso nustatymo testai“, – pridūrė Klaipėdos miesto meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėda

Klaipėda portretas
Dudorius skleidžia info spontanišką, kartais kenksmingą ir nieko nedaro. Keista, juk miestas pats taip pat turi daug galimybių tvarkytis. Nė vieno žingsnio. GĖDA, ČIA TAU NE DŪDĄ PŪSTI.

arabeskai

arabeskai  portretas
Nereikia į visas , reikia į KUL , kuri yra savivaldybės žinioje , miesto taryba savininkai .

arabeska

arabeska portretas
Reikia tik nuvykti į Klaipėdos ligonines ir įsitikinti ar visuose skyriuose dirba medikai tinkamai pasiruošę šiame etape darbui. Klaipėdiečiai nebetiki "oficialia" informacija. Gydytojai tuoj visi iškris- kas galės suteikti skubią būtiną pagalbą. Miestas turi taip pat prisidėti. Organizuokite saugos priemonių siuvimą. Tai buvo galima seniai daryti. Dar viskas tik priešakyje
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių