Užkliuvo palei Dangės upę esantys suoliukai: kiekvienais metais atrodo vis prasčiau

Medinių suoliukų, esančių palei Dangės upę, būklė – vis prastėjanti. Daugelis jų apaugę samanomis, yra ir išvirtusių ar kitaip apgadintų. Toks vaizdas miesto centre – ne itin malonus klaipėdiečiams.

Vienas suoliukas atrodo lyg bandytas rauti iš savo vietos. Šiuo metu jis yra pasviręs ir atrodo netvarkingai.

„Įdomu, kas apskritai prižiūri tuos suoliukus? Jiems koks šimtas metų. Kiekvienais metais atrodo vis prasčiau. Apie sėdėjimą net nenoriu kalbėti. Jiems reikėtų kapitalinio remonto. Juk suoliukai – ne šiaip kokiame nors parke, o pačiame miesto centre, čia per dieną praeina šimtai žmonių“, – kalbėjo klaipėdietė Teresė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Sandros Dabrienės, informacija apie suoliuką perduota atsakingai už juos bendrovei.

„Informacija dėl sulūžusio medinio suolo Dangės krantinėje perduota bendrovei „Klaipėdos laivų remontas“, kuri pagal koncesijos sutartį vykdo priežiūrą“, – pažymėjo S. Dabrienė.

Miestas turi spręsti, kaip juos keisti.

„Klaipėdos laivų remonto“ generalinis direktorius Alvydas Butkus teigė, kad suoliukai tvarkomi kasmet, tačiau jų būklė tikrai prastėja.

„Kaip ir kiekvienais metais, tęsime jų remontą ir atstatymą. Darbus pradėsime nuo kitos savaitės. Pirmiausia bus atstatyti tie, kurie išvirtę. Periodiškai tai vieni, tai kiti dėl savo amžiaus jau krenta. Tad juos atstatysime ir tęsime jų šlifavimą, dažymą specialia medžiaga. Pagal koncesiją mums priklauso penki metrai. Mums juos tarsi pripiršo, nors mūsų veikla – laivų aptarnavimas, remontas, priežiūra, o čia – suoliukai. Išėjo, kaip išėjo. Mums perdavė penkis metrus krantinės, o į tuos penkis metrus patenka ir suoliukai“, – paaiškino A. Butkus.

Termino, iki kada reikia sutvarkyti suoliukus, nėra.

Anot direktoriaus, suoliukams jau 14 metų. Tad savivaldybės atstovai turėtų spręsti, ką su jais daryti.

„Tiesiog reikia juos tvarkyti ir gerinti jų būseną, kiek galima. Bet ateis laikas, kai jie visai atgyvens savo gyvenimą. Miestas turi spręsti, kaip juos keisti“, – sakė „Klaipėdos laivų remonto“ generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Drs

Drs portretas
Nesuprantu, kodėl mediniai suoliukai ir medinis krantinės grindinys nebuvo impregnuoti ir galbūt nulakuoti jūriniu ar panašiu laku - niekuo neapsaugota mediena pajuodavo ir pradėjo pūti, čia gal specialiai buvo numatyta, kaip vienmečiai suoliukai, pvz. kaip takai į kopas, kurie kasmet yra atnaujinami?

KAZYS

KAZYS portretas
Mielas mano Mere, tikiu Tavimi. Tvarka bus?Jeigu ne? Be ultimatumo. Lauksime.

Žvejonė

Žvejonė portretas
Toks miesto tvarkytojų požiūris į Klaipėda parodo jų visišką impotenciją ir negalią. Apgailėtina padėtis ir liūdna,gėda.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių