Už vaikams įrengtus futbolo vartus – kaimynų skundas

Siekis, kad vaikai turėtų veiklos daugiabučių namų kiemuose, piktina kai kuriuos kaimynus. Nepatenkinti gyventojai apskundė seniūnaitį, kai šis pievelėje pastatė vartus, skirtus mažiesiems klaipėdiečiams žaisti futbolą.


 

Siekis, kad vaikai turėtų veiklos daugiabučių namų kiemuose, piktina kai kuriuos kaimynus. Nepatenkinti gyventojai apskundė seniūnaitį, kai šis pievelėje pastatė vartus, skirtus mažiesiems klaipėdiečiams žaisti futbolą.

Nepasitenkinimas nustebino

Skundo dėl prieš du mėnesius pastatytų vartų vadinamajame Dragūnų kvartale sulaukė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Kelių gyventojų pasirašytame rašte suabejota, ar įrenginiai atsirado legaliai.

„Keista, kad šis skundas mus pasiekė tokiu laiku. Juk dabar niekas kiemuose nežaidžia futbolo. Matyt, žmonės mano, kad vartai kels problemų ateityje. Bet juk žaisti futbolą vaikai pievelėje gali ir be šių įrenginių. Užtenka įsmeigti porą pagalių“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Šilojų seniūnaitijos seniūnaitį Aurimą Mockų nustebino kaimynų reakcija. Klaipėdietis svarstė, kodėl kaimynė puolė rašyti skundą, bet neatėjo pasikalbėti.

„Tikrai nustebau, kai sužinojau, kodėl buvau iškviestas į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. Kažkokia kaimynė iš gretimos laiptinės surinko ten pat gyvenančių žmonių parašus ir parašė skundą“, – pasakojo seniūnaitis.

A.Mockus tvirtino, kad jo paties buto langai veda į tą pačią pievelę, kurioje pastatyti įrenginiai.

„Vartai pastatyti kaip galima toliau nuo namų. Gal penkiais metrais arčiau šalia parašiusiosios skundą nei manųjų. Specialiai stačiau vartus, kad jie būtų kuo atokiau langų“, – pasakojo klaipėdietis.

Žaisdavo ir anksčiau

Seniūnaitis patikino, kad futbolo vartai pastatyti valstybės žemėje. Įrenginiai yra kilnojami, be pamatų. Prireikus juos gali pernešti į kitą vietą. Leidimai įrenginiams buvo gauti.

A.Mockus tvirtino, kad pievelėje, kurioje pastatyti vartai, vaikai ir be jų žaisdavo futbolą.

„Tikrai jokių problemų nekildavo. Dabar atsirado vartai, niekas jais nė pasinaudoti nespėjo, o jau – skundas. Jei žmonės nori visiškos ramybės, tegul renkasi vienkiemį. Toks jausmas, kad tie žmonės patys niekada nei jauni buvo, nei vaikų mažų turėjo. Čia ne šaudymai ar kokie nors sprogdinimai vyks, kad piktintis reikėtų. Tik vaikai žais. Juk čia gyvena daug jaunų šeimų“, – dėstė seniūnaitis.

Klaipėdietis pabrėžė, kad iniciatyvų neįgyvendina, kol neišklauso gyventojų nuomonės. Jei turi kokią nors idėją, atsiklausia bent kvartalo "Facebook" grupėje.

„Pasižiūriu, kaip reaguoja žmonės. Jei matau, kad tikrai dauguma už, tada darau, jei rezultatai abejotini, atsisakau minties“, – pasakojo seniūnaitis.

Anot A.Mockaus, apie vartų įrengimą kalbėta ir pavasarį vykusiame šio rajono gyventojų susirinkime. Pastarasis organizuojamas kasmet.

„Ateina po kelis šimtus žmonių, kuriems rūpi kvartalas. Praėjusio susirinkimo metu žmonės klausė, ką daryti, kad vaikai nespardytų kamuolio į požeminės aikštelės duris, nes šios genda. Ir pačiam teko drausminti. Pasiūliau persikelti į pievelę, o vaikai atsakė, kad neįdomu, nes nėra vartų. Dabar šie bus. Tad vaikai žais, kur vartai, o ne tarp automobilių“, – numatė seniūnaitis.

Išsakyti galėjo tiesiai

A.Mockus neslėpė, kad sulaukus tokios reakcijos nusvyra rankos kažką daryti.

„Žinoma, yra žmonių, kurie džiaugiasi, padėkoja, tačiau būna ir tokių situacijų, kai nuplaka. Man už tokias iniciatyvas niekas nieko nemoka. Darau, nes pats gyvenu tame rajone, ir noriu, kad būtų graži aplinka“, – pabrėžė seniūnaitis.

A.Mockus prisiminė, kad įrengus krepšinio lentą taip pat sulaukta pastebėjimų, kodėl ji miške.

Seniūnaičiui keista, kad nepatenkinti žmonės neatėjo ir savo priekaištų neišsakė jam pačiam. Juk jo adresas yra skelbiamas. Viešas ir telefono numeris.

„Kas nori, visko gali paklausti, išsakyti nuomonę. Jei jau seniūnaitis toks blogas, tegul ateina ir duris padega ar mašinos šoną perbrėžia. Galiu pasakyti, kad seniūnaitis aprims ir „nebesavavaliaus“. Vietos bendruomenės šiemet lėšų negaus, tai nebus už ką ką nors ir daryti“, – kalbėjo klaipėdietis.

Uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad panašių skundų yra sulaukiama. Tačiau gyventojai dažniausiai piktinasi po langais esančiomis krepšinio aikštelėmis, kuriose triukšmauja vaikai.

„Gal žmonėms, kurie gyvena pirmuosiuose namo aukštuose, tikrai trukdo, gal jie eina anksti miegoti. Tačiau krepšinio aikštelės tam ir skirtos, kad jose kamuoliai bumbsėtų“, – teigė vedėja.

Anot K.Vintilaitės, sulaukiama ir priešingų skundų. Kita pusė gyventojų piktinasi, kad krepšinio aikštelėse statomi automobiliai, o vaikai neturi kur žaisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tamsta

tamsta portretas
tai pats ir esi debilas....kas nesugeba normaliai diskutuoti, tas ir yra skystaprotis.

tamstai kvaišai

tamstai kvaišai portretas
Tik visiškas debilas gali rašyti, kad šis seniūnaitis ieško sau populiarumo. Žmogus bent stengiasi ir daro kažką, o žmonės tokie kaip "tamsta" iš pavydo sau galėtų ranką nusikąsti, arba iš skūpumo į kelnes prisikakoti, nei pirštą dėl kažko pajudinti.

tamsta

tamsta portretas
tas seniunas iesko pigaus popularumo.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių