Urbo kalno Neringoje takai pradedami kloti specialia danga

  • Teksto dydis:

Urbo kalno takai Nidoje pradedami kloti stabilizuoto smėlio-žvyro danga, kurorto gyventojų ir svečių kurį laiką prašoma jais nevaikščioti, praneša Neringos savivaldybė.

„Įgyvendinant Urbo kalno sutvarkymo darbus, ženkliai mažinamas kietųjų dangų skaičius. Sovietmetį menančias plytelės keičia gamtinei aplinkai kuo artimesnė danga. Takai numatyti kelių tipų – natūralios stabilizuotos smėlio-žvyro dangos bei natūralūs miško“, – rašoma pranešime.

Takų klojimas specialia danga – vienas iš Urbo kalno sutvarkymo darbų. Jie atliekami dviem etapais.

Pirmojo etapo Urbo kalno tvarkymo darbai prasidėjo sausio mėnesį. Juos atlieka įmonė „Madaris“. Darbų vertė – apie 712 tūkst. eurų.

Antrojo etapo darbų vertė – 450 tūkst. eurų. Juos planuojama pradėti antrojoje lapkričio pusėje. Rangos darbų sutartis pasirašyta su įmone „Vikva“.

Skaičiuojama, kad šie atnaujinimo darbai apims apie septynis kilometrus Urbo kalno teritoriją išraizgiusių takų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinigu plovimas

Pinigu plovimas portretas
Nebus kokybiski tie takai. Laikui begant istrupes akmenys ir tiek.Nesamone sugalvojo ir tiek. O darbu ilgumas ir laiko tempimas isvis nenormalus. Senai galejo padaryt,jei butu dirbe kasdien. O dabar menesiais nedirbo. Dabar sugalvojo dirbt. Absurdas ir tiek.

GAL TAKAI BUS NE TOKIE, KAIP PALANGOS BIRUTĖS PARKE

GAL TAKAI BUS NE TOKIE, KAIP PALANGOS BIRUTĖS PARKE portretas
Palangos Birutės parke per paskutinį remontą už ES pinigus takus išpylė kažkokiomis dulkėmis, kurios per lietų virsta klijais ar snargliais - nesuprasi. Ar tai buvo projektuotojų kvailumas, ar tiesiog eilinė įprastinė korupcijos akcija - nesuprasi. Bet vanduo į žemę nesusigeria,kol neišgaruoja; po lietaus į parką geriau nekišti nosies - batai bus purvini, o kojos - šlapios.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių