Uostamiestyje vaikų būreliams liko pinigų: nepanaudojo net penktadalio milijono eurų

Klaipėdoje nespėta panaudoti vaikų vasaros poilsiui valstybės skirto penktadalio milijono eurų. Miesto tarybos sprendimu, pinigai bus paskirstyti kitoms neformaliojo ugdymo veikloms. Jei nesutrukdys karantinas, lėšos bus panaudotos moksleivių edukacijai ir renginiams.

Šiemet pinigų vaikų vasaros poilsiui skyrė ne tik miesto savivaldybė, bet ir Švietimo, mokslo bei sporto ministerija.

Tačiau šių metų vaikų stovyklas dėl karantino galėta organizuoti tik nuo liepos vidurio, tad nemenkos dalies skirtų lėšų sunaudoti nepavyko.

Pavyzdžiui, pernai vaikų vasaros stovyklos prasidėjo nuo birželio 10–15 d. Šiemet – mėnesiu vėliau.

Šią vasarą iš valstybės biudžeto stovykloms ir kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms finansuoti Klaipėdos savivaldybei pervesta 156,8 tūkst. eurų, vėliau papildomai – dar 361,5 tūkst. eurų (iš viso daugiau nei pusė mln. eurų).

Sutrukdžius pandemijai ne visas vaikų vasaros poilsiui skirtas lėšas spėta panaudoti iki mokslo metų pradžios.

Dabar siekiama už likusius valstybės biudžeto pinigus (207,4 tūkst. eurų) finansuoti kitas neformaliojo vaikų švietimo veiklas Klaipėdoje. Ir tai reikėtų padaryti iki metų pabaigos.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, tie pinigai vaikų poilsiui buvo skirti beveik vasaros pabaigoje, todėl jų panaudoti ir nespėta.

"Ir pati vasara vaikų poilsiui organizuoti dėl COVID-19 buvo gerokai trumpesnė – tik liepa ir rugpjūtis. Nemažai pinigų, gautų iš ministerijos, mes panaudojome. Vasaros stovyklose, palyginti su pernai, vaikų padaugėjo nuo 3,5 iki 7 tūkst. Na, o tas pinigų likutis dabar vėl konkurso būdu bus skiriamas kitoms vaikų neformaliojo švietimo programoms. Jei nebus karantino, spėsime sunaudoti iki Naujųjų metų", – tvirtino L. Prižgintienė.

Pinigai neformaliojo ugdymo veikloms gali būti pradėti skirstyti nuo spalio vidurio.

Per pustrečio mėnesio teks panaudoti 207 tūkst. eurų, jei to nebus spėta padaryti, pinigai grįš į valstybės biudžetą.

"Gerai, kad tos lėšos numatytos ne tik vasaros poilsiui, yra leidžiama jas panaudoti ir biudžetinėms įstaigoms, ir renginiams, taip pat edukaciniams užsiėmimams. Manau, sugebėsime organizuoti įdomių dalykų vaikams", – kalbėjo L. Prižgintienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

..todėl kad

..todėl kad portretas
sup-ti liberastai su kreivom konservėm geriau pinigus atgal gražins nei duos už dyką
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių