Uostamiestyje – socialinę paramą gaunančių bėdžių medžioklė

Klaipėdoje šiemet būta daugiau socialinę paramą gaunančių, tačiau ja neteisėtai besinaudojančių, asmenų. Jiems nepriklausančių pinigų trokštantieji slepia įvairius dalykus – neteisėtas pajamas, meluoja apie šeimos sudėtį, savo veiklą, užimtumą.

Klaipėdoje šiemet būta daugiau socialinę paramą gaunančių, tačiau ja neteisėtai besinaudojančių, asmenų. Jiems nepriklausančių pinigų trokštantieji slepia įvairius dalykus – neteisėtas pajamas, meluoja apie šeimos sudėtį, savo veiklą, užimtumą.

Nuolatinis procesas

Savivaldybėms pačioms ėmus skirstyti socialines išmokas kartu pradėta vykdyti ir jas gaunančiųjų kontrolė.

"Procesas vyksta nuolat. Nepasakyčiau, kad jis yra baisus. Jis tiesiog egzistuoja", – patikino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Anot jo, šiemet, palyginti su praėjusiais metais, itin didelių pokyčių nematyti. Vis dėlto, per 10 šių metų mėnesių neteisėtai paramą gaunančiųjų nustatyta daugiau nei per praėjusių metų 11 mėnesių.

Apgavikų – daugiau

Šiemet dėl galbūt neteisėtai gaunamos paramos surengta 618 tikrinimų. Per mėnesį aplankomi maždaug 62 gavėjai.

Įtarimai pasitvirtino net 64 proc. atvejų – 394 asmenys išmokas gaudavo neteisėtai. Jiems paramos teikimas nutrauktas.

Praėjusiais metais per 11 mėnesių patikrinta 650 asmenų, iš jų 50 proc. rizika pasitvirtino.

Šiais metais, palyginti su praėjusiais, patikrinimų skaičius išaugo 5 proc.

Paramą nutraukia

Tikrinimų metu vertinamos bėdžių gyvenimo sąlygos, domimasi, ar jie negauna neteisėtų pajamų, dovanų, neslepia vykdomos veiklos, nemeluoja dėl šeimos sudėties ir kitų panašių dalykų.

Pašnekovės teigimu, savivaldybės atstovai paramos gavėjų tikrinimus rengia pagal savo turimą informaciją. Ji taip taip gaunama iš Valstybinės mokesčių inspekcijos, neretai informatoriais tampa ir patys klaipėdiečiai.

Anot skyriaus vedėjos, neteisėtai paramą gaunantieji į žinią, jog yra įtariami, reaguoja įvairiai.

"Visko būna – vyksta ginčas, mūsų įrodymams reikia objektyvių paaiškinimų. Visais atvejais savo surinktus įrodymus mes teikiame žmogui ir prašome paaiškinimo. Bausti nebaudžiame, tik nebeskiriame pinigų. Jeigu žmogui nepriklauso, neteisėtai nedovanojame", – teigė A.Liesytė.

Tikrina ir prieš skiriant

Dažniausiai tokie nelegalūs paramų gavėjai slepia įvairius pajamų šaltinius – neteisėtas pajamas, dovanas, lėšas, gaunamas iš butų ar žemės nuomos, meluoja, jog gyvena vieni, o iš tiesų dienas savame lizdelyje leidžia drauge su sugyventiniu.

Pašnekovės teigimu, tai, kad vieną kartą bėdžius buvo sučiuptas neteisėtai gaunantis socialinę paramą, nereiškia, kad jis praranda teisę ją gauti vėliau.

"Praėjus kažkiek laiko, jeigu žmogus yra remtinas, jis paramą ir gaus. Tai nėra negrįžtamas procesas", – patikino vedėja.

Patikra atliekama ir dar prieš skiriant paramą – domimasi, ar žmogus nevaldo brangaus turto, nėra sukaupęs didelių santaupų. Todėl esą situacija, jog darbo netekęs milijonierius gaus socialinę paramą, neįmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pridurkeli

Pridurkeli portretas
Išsilavinęs žmogus nebus ilgalaikis bedarbis, o tu triedi bonkę apsižiojęs dėl išmaldos.. Tokius kaip tu išvis reikia neremti, jūs nesukuriat pasauliui jokios vertės, tik geriat, šikat, darote netvarką ir veltui naudojate pinigus, kurie geriau būtų skirti miestui remti ar kitiems savimi negalinčiais pasirūpinti žmonėmis. Bet pijokų ir tinginių nėra dėl ko remti, patys tokį gyvenimo būdą pasirinkote - durnių volioti, dėl to niekas neturi jūsų remti, eikit gatves šluoti jeigu mokykloje dundukai buvote, o pinigas teskirtas tik buteliui nusipirkti.

Mmm

Mmm portretas
Na nieko naujo,kad tik klaipedos miesto socialines paramos skyrius ,padetu paprastam zmogui ,jis kad tik zmogui blogiau butu ,ko paklausi to negausi,niekas niekada nepriklauso,kol neatsisiunti oficialiu atsakymu is ministerijos ,kad tik pakenk.Uztat daugiausiai is visu miestu sutaupo lesu.

To pridurkui

To pridurkui portretas
Debilas tu pagalvok apie save greitai būsi bedarbiu ,matau kad esi savivaldybes informatorius ir gauni už ta saldainį ir sausaini .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    2
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių