Uostamiestyje prasideda seniūnaičių rinkimai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos gyventojai jau kviečiami teikti kandidatus į seniūnaičius. Siūlymų laukiama mėnesį – iki birželio 30-osios

Seniūnaitis – tai seniūnaitijos bendruomenės atstovas, renkamas gyventojų ketveriems metams.

Seniūnaitis yra tarsi jungiamoji grandis tarp savivaldybės, bendruomenės ir kitų institucijų. Vienoje seniūnaitijoje renkamas vienas seniūnaitis.

Iš viso Klaipėdos mieste yra 55 seniūnaitijos, tačiau šiuo metu seniūnaičius turi tik 33 seniūnaitijos. Tikimasi, kad naujuose rinkimuose aktyvumas bus didesnis.

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus pabrėžė, kad labai svarbu, jog kiekviena bendruomenė turėtų aktyvų ir iniciatyvų seniūnaitį.

„Tai pirminė ir labai svarbi grandis, kuri geriausiai žino visas gyventojų problemas savo atstovaujamame rajone. Labai tikiuosi, kad gyventojai bus aktyvūs teikdami kandidatūras, rinkdami seniūnaičius, o išrinkti seniūnaičiai bus aktyvūs kasdienėje veikloje. Siekiame glaudaus ryšio su kiekvienu gyvenamuoju rajonu, su kiekviena gatve, mums svarbu, kad savivaldybės sprendimai būtų iš tikrųjų parankūs gyventojams, kad būtų sprendžiamos ilgalaikės gyventojų problemos“, – sakė Klaipėdos meras A. Vaitkus.

Būdami arti gyventojų ir bendraudami su miesto savivaldybe, seniūnaičiai padeda rasti geriausius problemų sprendimų būdus.

Norėdami matyti aktyvų, bendruomenę telkiantį gyventoją seniūnaičiu, toje seniūnaitijoje gyvenantys žmonės ar bendruomeninės organizacijos turėtų teikti siūlymą savivaldybės administracijai.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti siūlomi pilnamečiai gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jų kandidatūra siūloma.

Balsavimas už pasiūlytus kandidatus vyks nuo liepos 25 iki rugpjūčio 11 d. Atiduoti savo balsą bus galima savivaldybės interneto svetainėje elektroniniu būdu, taip pat raštu seniūnaitijose, kur kandidatai į seniūnaičius arba juos palaikantys gyventojai kvies pasirašyti apklausos lapuose.

Jei seniūnaičiai bus išrinkti ne visose seniūnaitijose, į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai.

Šiuo metu dirbančių seniūnaičių kadencija tęsis iki kol bus išrinkti naujos kadencijos seniūnaičiai. Naujai išrinktų seniūnaičių sąrašo paskelbimas planuojamas rugpjūčio 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių