Uostamiesčio šilumos vamzdynų trasos atlaikė iššūkius: sėkmingai atlikti hidrauliniai bandymai

  • Teksto dydis:

AB „Klaipėdos energija“ sėkmingai užbaigė kasmetinius centralizuotos šilumos tinklų hidraulinius bandymus, užtikrindama patikimą ir kokybišką šilumos tiekimą naujam šildymo sezonui. Nuo gegužės 13 iki birželio 26 dienos darbai vyko 6 etapais skirtingose miesto teritorijose, o Gargžduose – 2 etapais. Bandymų metu vartotojams karšto vandens tiekimas buvo sustabdytas vienai parai.  

Eksperimentas virto aiškia kryptimi 

Kaip ir buvo planuota, šiais metais hidraulinių bandymų metu daugumai bendrovės klientų be karšto vandens teko išsiversti vos parą. O aptiktų gedimų šalinimas užtruko vidutiniškai kelias dienas. 

Klientų aptarnavimo grupė vartotojų nusiskundimų nesulaukė, priešingai – gauta nemažai pozityvių atsiliepimų. Klientai teigiamai įvertino bendrovės pastangas, kaip įmanoma labiau sutrumpinti vartotojams laiką be karšto vandens.

Sprendimą hidraulinių bandymų laikotarpį padalyti į 6 trumpus etapus „Klaipėdos energija” priėmė dar pernai. Tuomet bendrovės darbuotojai kiekvieno etapo metu darbus suspėjo atlikti per parą. Šis būdas pasiteisino, atnešė gerų rezultatų, todėl ir šiemet darbai buvo tęsiami ta pačia kryptimi. 

Iki 2022-ųjų hidraulinių bandymų metu miestas būdavo dalijamas į dvi dalis: šiaurinę ir pietinę. Darbai vyko didelėse teritorijose, jų apimtys buvo taip pat didesnės, todėl patikros procesai užtrukdavo apie keturias paras. 

Sėkmingai išlaikė išbandymus

Pasibaigus šildymo sezonui, hidrauliniai bandymai Šilumos tiekimo skyriaus specialistams yra svarbiausias darbas. Bendrovė, kaip vienintelė centralizuotos šilumos tiekėja Klaipėdos ir Gargždų miestuose, didelį dėmesį skiria pasiruošimui artėjančiam šildymo sezonui, todėl kruopščiai atlieka vamzdynų diagnostiką ir užtikrina tinkamą jų būklę.  Šiemet, kaip ir pernai, defektų aptikta nedaug. 

„Kaip rimtesnį defektą išskirčiau ties Šilutės plento ir Statybininkų prospekto sankryža įtrukusį magistralinį vamzdį. Mainų gatvės ir LEZ teritorijos iki Pramonės gatvės atkarpoje 6 pastatams šilumos energijos tiekimo karštam vandeniui ruošti atnaujinimas užtruko šiek tiek ilgiau nei parą“, – situaciją aiškino „Klaipėdos energijos“ Tinklo eksploatavimo grupės vadovas Antanas Zubė. 

Ruošiamasi naujam šildymo sezonui 

Kasmet, pasibaigus šildymo sezonui, centralizuoto šildymo ir šilumos karštam vandeniui ruošti paslaugas teikiančias įmones hidraulinius bandymus atlikti įpareigoja Lietuvos Respublikos energetikos ministro įsakymu patvirtintos „Šilumos tinklų ir šilumos vartojimo įrenginių priežiūros (eksploatacijos) taisyklės“.  

„Hidraulinių bandymų metu išryškėja ir iškart suremontuojamos silpniausios šilumos tiekimo tinklo vietos. Jei defektai pasireikštų šildymo sezono metu, kiltų rimtų problemų – dalis vartotojų liktų be šilumos patalpose. Todėl planinius vamzdynų patikrinimus atliekame iškart pasibaigus šildymo sezonui“, – akcentavo A. Zubė. 

Šiuo metu yra šalinami paskutiniai po hidraulinių bandymų išryškėję defektai. Pasibaigus šiems darbams, bendrovės veikla nesustoja. „Klaipėdos energija“ ir toliau tiekia šilumą karštam vandeniui ruošti Klaipėdos ir Gargždų klientams. Taip pat atlieka planinius techninės priežiūros ir remonto darbus bei ieško naujų inovatyvių sprendimų patikimam šilumos tiekimui užtikrinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių