Uostamiesčio gyventojai galės jaustis saugiau: įrengiama daugiau kamerų

Uostamiestyje šiuo metu montuojamos miesto gatves ir viešąsias erdves turėsiančios stebėti vaizdo kameros. Iš viso mieste papildomai atsiras 29 kameros.

Viena kamera šiuo metu jau sumontuota netoli Biržos tilto, kur bus stebimos tilto ir krantinės prieigos. Dar viena kamera turėtų atsirasi prie Kultūros fabriko.

"Iš viso dvylikoje vietų bus sumontuota 29 kameros. Tai reiškia, jog tam, kad būtų matomas išsamus vaizdas, tam tikrose vietose bus įrengta po kelias kameras", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Kameros atsiras ir Žardės mikrorajone. Kelios bus prie prekybos centro "Vyturys", Laukininkų gatvėje.

Vaizdas bus stebimas ir abejose kapinėse – Joniškės ir Lėbartų.

Viena kamera atsiras Mokyklos gatvėje ant viaduko per Dangės upę.

"Ši kamera bus nukreipta į vandens pusę. Ji užtikrins situacijos stebėjimą Dangės upėje – vasarą čia gausu poilsiautojų, irkluotojų, o žiemą – daugybė lipančių ant upės ledo", – patikino M.Poimanskis.

Nuspręsta, kad Dangės krantinėms ir prieigoms reikėtų daugiau dėmesio. Dar viena kamera atsiras netoli Jono kalnelio, bus stebima situacija ant vandens, o žiemą – ant ledo.

Krantinė bus stebima ir ties Danės gatvės 9-uoju namu.

"Tačiau čia kamera žvelgs labiau į upę ir kitapus jos esančius barus bei kavines. Kamera bus įrengta ir Žvejų gatvėje", – tikino M.Poimanskis.

Kamerų reikia ir Naujojo turgaus teritorijos saugumui, viešajai tvarkai užtikrinti.

Saugumo sumetimais įrenginiai montuojami ir prie Bandužių prekybos centro.

Kameros turėjo būti sumontuotos rugsėjo pabaigoje, tačiau rangovai vėlavo atlikti darbus. Tikimasi, kad darbai bus užbaigti šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS PIKŠRYS

PETRAS PIKŠRYS portretas
Abejoju šių kamerų efektyvumu. Dvi kameros, esančios prie P.C. Vingis naktį nutraukė kamerų laidus.......na ir kas, niekas net neskuba sutvarkyti. Tai kam iš viso toks stebėjimas/

Kai

Kai portretas
policija patruliuos o nesėdės skyriuose ar automobiliuose už kampo tai ir nereikės nieko perdaug gaudyt. Jūs turite būt gatvėse o ne kažkur. Labai jau išponėjot

Anonimas

Anonimas portretas
Idiotai, noreciau paziureti kaip tos kameros jus apsaugos kai gausit is peilio i sona. Perka pigiausias, moka kaip uz geriausias, o paskui jos arba neveikia arba matosi tik seseliai ir pagaliau NIEKAS JU NEZIURI - NERA KAM. Dar tikit valdzios pederasu pasakom?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių