Ukrainos vaikams – asociacijos dėmesys: ar pasiūlymas virs realybe?

Šių metų gruodį Pagalbos ukrainiečiams centras Klaipėdoje planuoja organizuoti kalėdinį renginį, kuris būtų skirtas Ukrainos vaikams. Kol kas tai – tik pasiūlymas, bet jau tikimasi rasti rėmėjų, kurie padėtų idėją paversti realybe.

Dar visai neseniai, paskutinį vasaros savaitgalį, centras mažuosius ukrainiečius ir klaipėdiečius pakvietė į burbulų šventę "Atgal į mokyklą".

Pasak Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovo Jevgenijaus Sokolovo, iš viso joje dalyvavo apie 5 tūkst. vaikų.

"Be didelio kiekio kuprinių, išdalinome ir kanceliarinių priemonių. Kelios įmonės prisidėjo įvairiais maisto produktais. Išėjo patenkinti tiek ukrainiečiai, tiek klaipėdiečiai, kurie gavo nemažai pramogų ir smulkių dovanėlių", – sakė J.Sokolovas.

Pašnekovo teigimu, artimiausiu metu jokių kitų švenčių ar renginių neplanuojama, labiau orientuojamasi į gruodį.

"Viena minčių, kurią planuojame vystyti, jei tik atsiras rėmėjų, – kalėdinis renginys Ukrainos vaikams. Tokių renginių organizavimas reikalauja didelių pastangų ir rėmėjų prisidėjimo, o daug kompanijų jau yra arba išleidusios nemažą sumą, arba pasirinkusios konkrečius projektus, bendruomenes Ukrainoje, kurias jau remia, tad papildomų išteklių negali skirti", – apgailestavo asociacijos vadovas.

Vis dėlto yra bent viena įmonė, kuri jau padėjo organizuojant kelis renginius, galbūt prisidės ir prie būsimo.

Šiuo metu asociacija vykdo įvairias su pagalba ukrainiečiams susijusias veiklas, vieni savanoriai padeda konkrečioms šeimoms, kiti atsiliepia į pavienius prašymus.

"Pagalba yra teikiama. Jei atsiranda poreikis, bandome padėti žmonėms, kurie yra čia, taip pat vyksta bendradarbiavimas su Ukraina. Pagalba – labai įvairi. Būna, kad atsiranda koks nors fondas Ukrainoje, kuris išreiškia drabužių, maisto, medikamentų ar transporto poreikį, tada ir padedame", – nurodė J.Sokolovas.

Taip pat kalbama, kad savanoriai padės ir ukrainiečių mokyklai, kai ji atsiras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių