Trupančiam Laikrodžių muziejui – žalias tinklas

Laikrodžių muziejaus sienos byra, todėl yra velkamos žaliu tinklu. Nepaisant to, ekspozicijas atnaujinantys muziejininkai tikisi netrukus sulaukti pirmųjų lankytojų.

Gali sužeisti

40 metų neremontuotas Laikrodžių muziejaus pastatas pastaruoju metu ėmė kelti pavojų Liepų gatve vaikštantiems žmonėms.

Siekiant apsaugoti praeivius ir muziejaus lankytojus, istorinis pastatas dengiamas žaliu tinklu.

Pasak muziejaus vadovo Romualdo Martinkaus, pernai pagaliau baigtas pastato tvarkybos darbų projektas. Jame numatoma rekonstruoti stogą, remontuoti fasadus, pakeisti langus ir įrengti cokolinės dalies hidroizoliaciją.

Pasak muziejaus vedėjo, Vakarų Lietuvos regione tokio lygio ekspozicijų, atspindinčių renesanso ir baroko epochas, nėra.

Klaipėdoje veikiantis Laikrodžių muziejus yra Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus padalinys, jo vadovai ieško pinigų šiems darbams įgyvendinti.

Valstybės saugomam pastatui atnaujinti ne visi pinigų šaltiniai prieinami. Tikėtina, kad remontas prasidės dar šiemet.

Ruošia naujienas

Kol laukiama didžiųjų darbų pradžios, muziejininkai rengiasi priimti lankytojus.

„Manome, kad mums pasiseks atsidaryti balandžio pradžioje. Tikimės, kad žmonės bus mūsų pasiilgę“, – teigė R.Martinkus.

Muziejaus darbuotojai pasirengę užtikrinti saugias lankymo sąlygas, todėl, net ir tikėdamiesi didžiulio lankytojų antplūdžio, galės priimti tik tiek žmonių, kiek leis karantino reikalavimai.

Pasak muziejaus vedėjo, Vakarų Lietuvos regione tokio lygio ekspozicijų, atspindinčių renesanso ir baroko epochas, nėra.

Muziejininkai baigia atnaujinti antrojo aukšto ekspozicijas. Senosios salės papildytos Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus fonduose laikytais paveikslais, šviestuvais, baldais, kitomis interjero detalėmis.

Į pasakojimą apie laiką įpintos Lietuvos didikų istorijos, kurias iliustruos ir ypatingi epochos laikrodžiai, renesanso stiliaus indai, baldai, istoriniai šviestuvai, Žygimanto Senojo ir Žygimanto Augusto portretai.

Muziejuje bus galima apžiūrėti Kanuto Rusecko tapytą Ticiano paveikslo „Amor sacro e Amor profano“ kopiją.

Bilietai – internetu

Dauguma Nacionalinio dailės muziejaus padalinių jau priima lankytojus. Klaipėdiečiai dar laukia, kada bus pasirengta dirbti. Mat visi muziejaus darbuotojai turėtų atlikti COVID-19 testus, o Klaipėdoje dėl to kol kas esama problemų.

Nacionalinio dailės muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Lina Paukštė pasakojo, kad dar nežinia, kada bus sutvarkyta galimybė bilietus į Laikrodžių muziejų įsigyti iš anksto internetu.

Tokius bilietus platins „Tiketa“, laimėjusi konkursą teikti šią paslaugą.Tačiau taip parduodami bilietai gali kainuoti apie pusę euro brangiau, mat bendrovė ims paslaugos mokestį.

Gali būti, kad balandžio pradžioje bilietus bus galima įsigyti ir gyvai muziejuje arba per muziejaus interneto svetainę.

Muziejaus tinklalapyje nurodoma, kad suaugusiam žmogui bilietas kainuoja keturis eurus, už bilietą su nuolaida prašoma dviejų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Valstybės saugomas pastatas- tuo viskas ir pasakyta. Tai šitaip rūpinamės architektūros paminklais! Kur Klaipėdos valdžia žiūri, jei byrantį pastatą tiesiai prieš savo langus nemato! Velniop tokią savivaldybės šutvę su visais atsakingais...

Klpd.

Klpd. portretas
Kai viskas galutinai sugrius prakalsim sklypus (panašiai kaip kad Šakalienė netoliese ,,pirko") ir pristatysim didžiulių juodų, tamsiai rudų stiklinių monstrų. Tokių kokie dabar yra Memelio smuklės, Vitės kvartale. Panašiai kokie yra amžinai tušti Manto namai. Kad Liepų g. buvo karalienės Luizės paveldas užkabinsim prie jų atminimo lentas ir bus gerai:D)

žalias tinklas

žalias tinklas  portretas
Paštas, laikrodžiu muziejus, buves vyr. policijos pastatas, namas gatveje priešais, gal dar kas prates, ka reik žaliu tinklu aptraukti ? :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių