Teršalai Dangėje: į upę vėl plūdo naftos produktai

Dangėje vėl pasirodė teršalų. Aplinkosaugininkams ir ugniagesiams pranešta, kad į upę teka didelis kiekis bjaurasties.

Specialiųjų tarnybų darbuotojams apie taršą upėje pranešta pirmadienį, 11 val. Žmogus sakė kad ties Joniškės gatve šalia baldus gaminančios įmonės mato daug teršalų.

Gelbėtojai atliko nurodytoje vietoje žvalgybą ir nustatė, kad naftos produktai tekėjo iš lietaus nuvedimo sistemos.

„Vakar dėl didelio kritulių kiekio turbūt išbėgo likusioje atkarpoje dar buvę naftos produktai. 2019 metais buvo imti mėginiai iš šios lietaus nuotekų sistemos. Tada nustatyta 2,4 mg/l naftos produktų koncentracija, kai normatyvas yra 7 mg/l. Tai momentinė tarša dėl naftos produktų likučių esančių senoje ir nebenaudojamoje lietaus nuotekų sistemoje“, – teigė Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Jurgita Jasiūnienė.

Bonų užtvaromis ugniagesiai atitvėrė apie 20 kvadratinių metrų plotą, kuriame ant vandens paviršiaus tyvuliavo lengvesni nei vanduo produktai.

Atskiras nuo šios balos atitrūkusias teršalų dėmes ugniagesiai apipurškė dispergatoriumi – medžiaga, skaidančia tokius darinius.

Taršos vietą apžiūrėjo ir Klaipėdos aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suma sumarum

suma sumarum portretas
Astravas jau mėnesį plukdo upe žemyn radioaktyvius vandenis - atplaukė "dovanėlė" ir iki marių, nuplaukė ir link PALANGOS, ... toliau - kur vėjas papūs... tad "vystykit" restoranų, viešbučių, turizmo ir rekreacijos "verslus" - iš paskos atplauks ichtiandrai su natūraliais žuvų pelekais ir žvynais, paprašys vodkės įpilt, bet kokios nenorės, prašys Absoliuto....

aha

aha portretas
pagal galiojančius įstatymus teršti gali ir įmonės, ir fermos, ir tvarteliai, ir krematoriumai, ir skerdyklos, ir kepyklos bei namuose esančios kirpyklos su "grožio" salonais bei senjoros su senjorinais, suryjantys tonas medikamentų ir vėliau juos sėkmingai pašalinantys į nutekamuosius vamzdžius daugiabučiuose ar dar blogiau - nuosavuose namuose - plūduriuoja ant savo š..., sumaišyto su antibiotikais, psichotropikais, nebiletais ir t.t. - viskas galima, telieka daryt reidus, dėt baudas - toliau teršia - dar bauda... žodžiu, turi pinigų - gali teršti ir dar "prazdnikų " proga fejerverkais pašaudyt...

KIEK GALIMA

KIEK GALIMA portretas
KADA APLINKOSAUGA PRADĖS DIRBTI?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių