Tatuiruočių meistrų suvažiavime – ekstravagantiški svečiai

Į Klaipėdą suvažiavo talentingiausi tatuiruočių meistrai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir pasaulio. Penktadienį duris atvėrė festivalis „Memel Tattoo Convention“, kuris yra didžiausias tokio pobūdžio renginys Baltijos šalyse. Tatuiruočių menas Klaipėdoje karaliaus visą ilgąjį savaitgalį.

Žvilgsnius kaustė modelis

Trečią kartą uostamiestyje surengtas „Memel Tattoo Convention“ Kultūros fabrike besidominčių tatuiruotėmis ar norinčių jomis papuošti savo kūną laukė nuo penktadienio ryto.

Į renginį rinkosi ekstravagantiška ir spalvinga publika. Vieni stebėjo, kaip dirba meistrai, kiti patys sėdosi į kėdę ir kūną papuošė nauja tatuiruote, treti apžiūrinėjo darbų katalogus ar bendravo su bendraminčiais ir kolegomis.

Šiųmetiniame „Memel Tattoo Convention“ dalyvauja apie 100 tatuiruočių meistrų, kurių kiekvienas išsiskiria savo savitu stiliumi. Tad norintiems papuošti savo kūną piešiniu rinktis yra iš ko.

Atvyko ir talentingiausi Lietuvos meistrai, kurie šalies vardą garsina visame pasaulyje, ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ispanijos, Vokietijos, Olandijos, Graikijos, Suomijos, Norvegijos, Anglijos, Airijos, ir net tolimosios Australijos, pasaulinės žvaigždės.

Lankytojų žvilgsnius kaustė tatuiruočių modelis iš Bulgarijos Inked Sephora, išskirtinai atrodantis svečias iš saulėtojo Azerbaidžano sostinės Baku Edik'as – Aliaghayev Eytibar, kuris šiemet papuošė festivalio plakatus.

Meistrams darbo netrūksta

Festivalio „Memel Tattoo Convention“ organizatoriai klaipėdiečiai Danielius Djačkovas ir Aurimas Mockus džiaugėsi, kad renginys prasidėjo puikiai.

„Sulaukėme ir daug dalyvių, ir palaikančių. Meistrams darbo netrūksta. Džiaugiamės ir palankiu oru. Nei per karšta, nei per šalta. Visus norinčius kviečiame pasidaryti tatuiruotes. Tereikia susitarti su meistru dėl laiko ir kainos“, – tvirtino A.Mockus.

Didžiausio lankytojų srauto festivalyje tikimasi sulaukti šeštadienį, kada bus galima ne tik pasižiūrėti, kaip dirba meistrai, bet ir vyks koncertai, prasidėsiantys 18 val.

Pasirodys trys roko grupės. Pirmieji pasirodys ir publiką bandys užvesti jauni ir pašėlę rokeriai „Raven Jack“. Juos pakeis roko muzikos grandai iš Kauno „Wolfsome“.

Vėliau sceną drebins klaipėdiečiai rokeriai „Royce“, kurie šiemet pristatė naują albumą „mano America“. Koncertą vainikuos ir dangų nušvies fejerverkai.

Varžosi savo darbais

Visas tris renginio dienas tatuiruočių meistrai varžosi tarpusavyje konkurse. Geriausi bus išrinkti 19-oje kategorijų.

Atskirai vertinamos didelės ir mažos, skirtingų stilių, spalvotos ir nespalvotos tatuiruotės. Kasdien apdovanojamas geriausia dienos tatuiruotė. Bus išrinktas ir viso festivalio geriausias darbas.

Tatuiruotes vertina komisija. Ją sudaro ekstrevagantiškasis svečias iš Olandijos Rene Van Assema, kurio kūną nuo galvos iki kojų dengia tatuiruotės ir auskarai, Lietuvos tatuiruotojų asociacijos prezidentas Tomas Olšauskas, fotografas Darius Vaičekauskas.

Apsilankyti „Memel Tattoo Convention“ besidomintys tatuiruotėmis penktadienį dar gali iki 22 val. Šeštadienį renginys duris atvers nuo 10 val. ir lankytojų lauks iki 22 val. Sekmadienį klaipėdiečiai ir svečiai Kultūros fabrike laukiami nuo 10 iki 16 val.

Geriausi tatuiruočių meistrai į uostamiestį sukviečiami kas dvejus metus. D.Djačkovas ir A.Mockus ir toliau žada tęsti tatuiruočių meistrų suvažiavimų tradiciją. Norima, kad šis renginys vyktų kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Li.

Li. portretas
Į šį renginį atvažiavome specialiai iš Vilniaus. Buvome pirmą kartą. Noriu padėkoti organizatoriams - renginys vertas dėmesio, apdovanojimų vedimas - juoko dozė iš sarkastiškų stereotipų - puikiai!!!, meistrų darbai - super!!!, tikrai dauguma privertė žandikaulį atvipti. Ir kas be ko, labai smagu sutikti tiek daug bendraminčių vienoje vietoje. Žmonės atsipalaidavę, besišypsantys, draugiški ir mandagūs. O tiems "normaliems" žmonėms apačioje, linkiu kada nors išeiti iš savo sovietinio bendrabučio ir pasikultūrinti... Galu gale, pasižiūrėti kas tai yra, kiek pasikeitė ir ištobulėjo šis amatas. Na, nors sako žmonės bijo to, ko nesupranta. PS. išmokite vertinti žmogų pagal jo nuveiktus darbus ar kompetenciją, o ne išvaizdą. Ji laikina.

Vaizdelis

Vaizdelis portretas
Pats "dvasingiausias", tatuiruočių gerbėjus apibūdinantis komentaras priešais manąjį. Tikrai nėra ko bepridurti po šia beraštyste, keiksmažodžių lavina ir agresija...D. D

DUHU DUHINTOJAS

DUHU DUHINTOJAS portretas
Ble jus visi cia tokie nuskriausti!!! Jus gal vaikystei tvirkinu visus? Tai ir telika ziurint, nors jum nepatinka programa? Perjungi ir viskas! Nahuj aneket nesamones, bet patyliukais vistiek ziuret? Jei tu nemegsti vieno ar kito produkto - tu jo nevalgai! Ne vistiek paliubomu jus cia vieni kitus pazystantys ir slaptam dibilojdu klubui priklausantys pidrilos!!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių