Šokiravo pėsčiojo elgesys: atsistojo sankryžoje ir užtvėrė kelią

Pėsčiųjų elgesys Klaipėdoje kelia sumaištį. Laukininkų gatvės perėjoje vairuotojas nufilmavo įžūliai eismą stabdžiusį pėsčiąjį, o Liepų gatvėje demonstratyviai prie perėjos stovėjęs pilietis smaginosi fotografuodamas automobilius – tiek tuos, kurie sustojo, tiek nesustojusius.

Atsistojo ir užtvėrė kelią

Smiltelės ir Laukininkų gatvių sankryžoje užfiksuota situacija sukėlė klaipėdiečių erzelį.

Vairuotojas pasidalijo vaizdeliu, kuriame matyti, kaip pėsčiasis įžengia į perėją degant raudonam šviesoforo signalui.

Tuo metu iš Smiltelės gatvės į Laukininkų gatvę suko mašina. Vairuotojas sustojo praleisti pėsčiojo, nors jis ir pažeidė Kelių eismo taisykles. Įpėdinęs į sankryžos vidurį, vyras sustojo ir ėmė spoksoti tiesiai į automobilio vairuotoją.

Vyriškis taip ir stovėjo susikišęs rankas į kišenes, užtvėręs eismo juostą.

Vairuotojas itin atsargiai apsuko šį žmogų iš kairės ir nuvažiavo.

Žmonės socialiniame tinkle liejo įtūžį dėl tokio pėsčiojo elgesio, kas antras siūlė pėsčiajam „į kuprą“, buvo ir kitokių siūlymų pamokyti tokį pilietį.

 

 

Sukti galima

Kita internautų dalis susiginčijo tarpusavyje dėl transporto judėjimo schemos šioje sankryžoje.

Didžiausi ginčai kilo dėl eismo juostų susiaurėjimą nurodančio ženklo, kurį daugelis painiojo su nukreipiamuoju ženklu „Važiuoti tiesiai“, draudžiančiu automobiliams sukti į kairę.

Vyriškis taip ir stovėjo susikišęs rankas į kišenes, užtvėręs eismo juostą.

Tad galima ar negalima Smiltelės gatvėje, važiuojant nuo Šilutės plento pusės, pasukti į Laukininkų gatvę? Tai išaiškino šioje gatvėje įsikūrusios vairavimo mokyklos vadovas Edvardas Jogėla.

„Į kairę sukti galima. Žmonės dažnai painioja ženklus. Kita vertus, gal ir patys ženklai šiek tiek klaidina. Prieš sankryžą yra nurodomasis kelio ženklas, informuojantis apie dešinės kelio juostos pabaigą. Kelio ženklo, kuris draustų sukti į kairę, nėra“, – sakė E. Jogėla.

Tačiau vairavimo mokyklos vadovas kėlė klausimą, kad galbūt tokio ženklo ir reikėtų.

„Čia įvyksta daug avarijų, specialistai turi išaiškinti jų priežastis ir, jei reikia, toks ženklas galėtų atsirasti“, – teigė E. Jogėla.

Prieš kurį laiką, pasak E. Jogėlos, atsirado ženklas, draudžiantis sukti į kairę į Vingio gatvę iš Smiltelės gatvės.

„Be reikalo negalima pridėlioti ženklų, po to susidarys spūstys. Bet jei tai sumažins nelaimingų įvykių skaičių, tada verta svarstyti. Bet tai klausimas specialistams“, – kalbėjo E. Jogėla.

Pėsčiųjų pareigos

Dar viena situacija, užfiksuota Liepų gatvėje, taip pat vairuotojams sukėlė klausimų.

Ketvirtadienio pavakarę prie perėjos ties K. Donelaičio skveru vienas pėsčiasis keistai linksminosi fotografuodamas pravažiuojančias mašinas.

Vyras stovėjo prie perėjos, tačiau per gatvę nėjo ir laikė iškėlęs mobilųjį telefoną.

Liepų gatve važiavusi mašina sustojo ir ilgą laiką laukė, kol pėsčiasis įžengs į perėją. Tačiau šis stovėjo ir maigė savo telefoną toliau. Kilo klausimas – kiek laiko reikia stovėti ir laukti pėsčiojo žingsnių?

Kelių eismo taisyklėse išaiškintos ne tik pėsčiųjų teisės, bet ir pareigos.

Įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį bei įsitikina, kad eiti saugu.

Pereidami gatvę pėstieji turi vengti naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ir panašiais dalykais, kurie atitrauktų dėmesį nuo eismo situacijos.

Važiuojamojoje dalyje pėstieji neturi delsti ar stoviniuoti. Nespėjusieji pereiti važiuojamosios dalies turi sustoti saugumo salelėje arba ant paženklintos ar įsivaizduojamos linijos, skiriančios priešingų krypčių transporto srautus. Baigti eiti per važiuojamąją dalį galima tik įsitikinus, kad judėti saugu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas padaryta tam ka apmokestint i nubauts vairuotoja...

viskas padaryta tam ka apmokestint i nubauts vairuotoja... portretas
a pestieji ...nu jie gi nieko neturi ka is ju beatimsi...ka te is skurdziu be pribauduosi...

Klp

Klp portretas
Ar neuzteko sveiko proto ar techniniu galimybiu padaryti leistina posuki i Vingiu g atvaziuojant nuo Silutes pl.? Greiciausia ,kad pirmas variantas.Jei diena dar kazkiek galima pateisinti sita nesamone, tai po 17 val ar savaitgaliais,kai tuscios gatves-tiesiog norisi ismalti snuki tiems debilams.

Anonimas

Anonimas portretas
Išlipai iš mašinz ir į dūda eismo reguliuotojui , bet jeigu jis gėjus kuris gaudo klijentus tada tamstelei šakės .
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių