Šimtai moliūgų žibintų sukvietė į Teatro aikštę minias klaipėdiečių

  • Teksto dydis:

Spalio 31 d., tokį šiltą ir visai nerudenišką vakarą, Klaipėdos Teatro aikštėje šurmuliavo jau ketvirtą kartą  surengta Senamiesčio Moliūgų šventė.

Vos prasidėjus renginiui, 18 val., prie moliūgų registracijos palapinės išsirikiavo ilgiausia eilė norinčiųjų savo išskobtus gražuolius užregistruoti Moliūgų moliūgo konkurse. Viso per keletą valandų užregistruota ir konkursui nufotografuota net 129 moliūgai – mat stengtis šiemet tikrai yra dėl ko – senamiesčio verslininkai ir įstaigos įsteigė 30 puikiausių prizų – kvietimų į spektaklius, grožio salonus, maitinimo įstaigas, na o pirmosios vietos nugalėtojas džiaugsis Technoramos įsteigtu prizu – elektriniu paspirtuku. Už savo favoritus galima balsuoti socialiniame tinkle Facebook sukurtame puslapyje „Senamiesčio moliūgų šventė Klaipėdoje“ – daugiausia Jūsų dėmesio sulaukę moliūgai ir bus apdovanoti.

Gurkšnodami arbatą, klaipėdiečiai sukinėjosi Teatro aikštėje apžiūrinėdami įvairiausio dydžio ir formų oranžinius gražuolius – čia būta ir įspūdingų konstrukcijų iš keleto moliūgų ir visai mažyčių moliūgėlių ir kruopščiai išpjaustinėtų meno kūrinių kėlusių nuostabą ar net vertusių krūpčioti iš netikėtumo. Pasak renginio organizatorių šiemet suskaičiuota kone 600 įvairaus dydžio moliūgų ir moliūgėlių.

Nestigo ir įvairiausių pramogų – grojant muzikai lankytojai būriavosi profesionalių drožinėtojų palapinėje, kur stebėjo kaip iš paprastos daržovės atsinešti moliūgai virto tikrais meno kūriniais, Bang Bang tatuiruočių salono meistrai puošė vaikų veidus įmantriausiais piešiniais, policijos kinologai surengė pasirodymą su tarnybiniais šunimis. Taip pat visi norintys galėjo mugėje įsigyti kepinių, saldėsių ir suvenyrų.

„Oras buvo nuostabus, žmonės laimingi, moliūgai neįtikėtinai gražūs. Dideli ir maži šventės lankytojai džiaugėsi gyvu ir jaukiu, moliūgų žibintų nušviestu senamiesčiu ir neskubėjo skirstytis. Gera žinoti, kad žmonėms patiko“ džiaugėsi šventės organizatorių komanda A.Grauslienė, R. Rimšaitė-Kovalenko, A. Petraitis, J.Sokolov, A.Vitkevičiūtė ir R.Kulikauskas. Bei pažadėjo, jog kitąmet renginys ir vėl sugrįš į senamiestį.

Projektą finansavo – LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Projektas parengtas pagal priemonę „Remti vietos bendruomenes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kodėl moliūgų neatiduoti senelių namams , maltiečiams , pasidrė tokia iškrypėlių tauta , kad net baisu .

Tele

Tele portretas
Tikrai kodel i konteineri o ne i koki skvera ,ziurek dar ir zvakeliu butu kas idejas ,gaila buvo grazus

Tas patyčias

Tas patyčias portretas
iš mirusiųjų galėtų rengti bent savaite anksčiu ar vėliau Vėlinių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių