Senamiestyje – šviečiančių moliūgų jūra

Paskutinę spalio dieną į Teatro aikštę plūdo moliūgais nešini klaipėdiečiai. Daugiau nei pusė tonos originaliai išskaptuotų moliūgų papuošė senamiestį.

Idėją parsivežė iš Švėkšnos

Trečiadienio vakarą Klaipėdoje ketvirtus metus iš eilės vyko "Senamiesčio moliūgų šventė".

Jos metu uostamiesčio gyventojai grožėjosi moliūgų įvairove, ant jų išraižytais piešiniais, rinko gražiausią ir originaliausiai papuoštą moliūgą, ragavo įvairiausių skanumynų, galėjo įsigyti suvenyrų.

Sutemus, aikštė skendo žibintų šviesoje ir šviečiančių moliūgų jūroje.

Renginio sumanytoja ir viena iš organizatorių Andromeda Grauslienė pasakojo, jog "Senamiesčio moliūgų šventės" idėja gimė pabuvojus Švėkšnos miestelyje kasmet rengiamoje moliūgų šventėje.

"Nuvykus ten, kilo mintis šią gražią tradiciją perkelti į uostamiestį. Džiugu, jog renginys susilaukia daugybės lankytojų dėmesio. Žmonės grožisi, atvykę pasisemia geros nuotaikos, noriai dalyvauja konkurse", – teigė A.Grauslienė.

Šventė – šeimai

Anot organizatorių, renginį siekiama paversti šeimos švente.

"Tikrai nesivaikome kitų šalių tradicijų. Siekiame, kad moliūgų šventėje dalyvautų kuo daugiau šeimų. Daugelis neįsivaizduoja kokius meno ir kulinarinius stebuklus galima padaryti iš šios oranžinės daržovės",– pasakojo organizatorė.

Dėl augančio gyventojų susidomėjimo, šiemet renginį nuspręsta organizuoti ne kaip įprasta Dienovidžio skvere, o Teatro aikštėje.

"Trejus metus iš eilės jaukiai būrėmės skvere, tačiau pernai, vargei tilpome.  Pasigrožėti moliūgais atvyksta vis daugiau šeimų, jaunimo, senolių, tad teko erdvesnės vietos", – pasakojo renginio sumanytoja.

Už gražiausią moliūgą – paspirtukas

Senamiesčio moliūgų šventės metu bus renkamas gražiausias moliūgas.

Konkurso dalyviai varžosi dėl rėmėjų įsteigtų prizų.

Pirmos vietos laimėtojas bus apdovanotas elektriniu paspirtuku.

Gražiausius moliūgus klaipėdiečiai rinks internetu.

Dovanojo pusę tonos moliūgų

Anot organizatorių, prieš kelias dienas, ruošiantis šventei, gyventojams   nemokamai išdalinta 500 kilogramų moliūgų.

Šiuo sprendimu siekta į šventę pritraukti kuo daugiau vyresnio amžiaus žmonių.

"Kvietėme prie gražios tradicijos prisijungti ir vyresnius gyventojus. Vylėmės, kad dauguma į šventę atvyks nešini savo rankomis išdrožinėtais moliūgais",– teigė A.Grauslienė.

Renginio organizatoriai už paramą dėkoja Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nugi

Nugi portretas
O kaip klaipėdiečiai paminėjo Reformacijos dieną? Ar žurnalistams ir skaitytojams tai neįdomu?

Tele

Tele portretas
Kodel tu moliugu negalima buvo palikti kelioms dienoms ,o daba sekancia diena ismesti i konteineri ,gaila ,tiesiog pasigrozejimas moliugais ,nauja taip bet nieko priprasim ,tiesiog moliuginiu ziburiuku svente ,o kodel gi ne

Taip,

Taip, portretas
Šitas paprotys visiškai suniekina tiek Visų Šventų dieną, tiek Vėlines.Prisideda prie nulietuvinimo taip kaip ir jau kuris laikas tirmituojamos pašaipos iš ,,darželių kapinėse" ..Nu ne amerikonai mes, net ne rusai ar čigonai..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių