Seime – klaipėdiečių kovos: politikai vienas kitam turi priekaištų

Sostinėje bręsta konfliktas tarp dviejų klaipėdiečių – Seimo narės Ligitos Girskienės ir aplinkos ministro Simono Gentvilo, kuris taip pat yra parlamentaras. Kova tarp šių politikų keliasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Įžvelgė pažeidimų

L.Girskienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) prašydama įvertinti aplinkos ministro elgesį ir paaiškinti, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo. Komisija yra gavusi du jos skundus.

„Pirmasis mano kreipimasis susijęs su incidentu, kai statomame S.Gentvilo name įvyko nelaimingas atsitikimas. S.Gentvilas po to pateikė Vyriausybei prašymą nusišalinti nuo dalyvavimo rengiant, svarstant ir priimant sprendimus, susijusius su Valstybine teritorijų ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos, iki kol šios inspekcijos viršininko sudaryta komisija atliks avarijos statinyje tyrimą. Jis pats pasirašė įsakymą dėl savo nusišalinimo, – paaiškino Seimo narė. – Antras kreipimasis yra daug platesnis dėl tam tikrų ryšių, kurių jis nedeklaravo.“

Prašo tirti ryšius

Pasak L.Girskienės, esą ministras nedeklaravo savo sandorių, pajamų, nepaaiškino, kokiomis lėšomis statosi namą, kaip įsigijo žemės sklypą.

Pasirodo, jo žmona aktyviai dalyvauja Architektų sąjungos padalinio Klaipėdoje veikloje. Aš turiu tos informacijos.

Kreipimosi autorė pasakojo išdėsčiusi labai daug klausimų. Tarp jų yra ir ministro žmonos, kaip teigė L.Girskienė, nedeklaruoti santykiai su Lietuvos architektų sąjunga.

„Pasirodo, ji aktyviai dalyvauja Architektų sąjungos padalinio Klaipėdoje veikloje. Aš turiu tos informacijos. Kreipimesi paminėti tik keli epizodai“, – patikino Seimo narė.

L.Girskienės žiniomis, VTEK jos skundą dėl ministro ir jo sutuoktinės nedeklaruotų viešųjų ir privačių interesų ketina svarstyti gegužės 12 d.

Kol kas nežinoma, kada komisija aiškinsis, ar S.Gentvilas tinkamu būdu nusišalino nuo nelaimingo atsitikimo tyrimo savo name. Statybvietėje staiga sugriuvę laiptai sužalojo ten dirbusius darbininkus.

Tyrimas pradėtas gegužės 5 d., apie komisijos posėdį pareiškimo autorė bus informuota atskirai.

Pats nusišalino

S.Gentvilas patikino, kad jo namuose oficialiai dirbę statybininkai pridarė broko, todėl buvo sužeisti žmonės. Jau kitos dienos ryte ministras pasakojo premjerei parašęs raštą, kuriuo nusišalino.

„Kadangi mano darbdavė yra premjerė, nusišalinimą turėjau pareikšti per Vyriausybės posėdį. Trumpai sakant, nenusišalinau nuo nusišalinimo. Procedūriškai turėjau sakyti, kad nusišalinu nuo balsavimo šiuo klausimu, bet tai yra absurdo teatras. Valstybėje dabar – ne tos problemos svarbios, tai mano asmeninė nelaimė. Kur čia esmė? Suprasčiau, jei būčiau nelegaliai samdęs darbininkus, daręs spaudimą inspekcijai, nenusišalinęs nuo inspekcijos tyrimo. Bet juk bandau nuo pirmos minutės viską daryti tvarkingai“, – dėstė savo poziciją S.Gentvilas.

Jaučia mobingą

Aplinkos ministras atviravo jaučiantis esąs persekiojamas, pasakojo žinantis, kad L.Girskienė skambina jo draugams, klausinėja apie jų ryšius, rašo laiškus į visuomenines organizacijas, teiraujasi, ar ministras yra jų narys.

S.Gentvilas tai vertina kaip šnipinėjimą ir net vadino tokį elgesį mobingu.

„Seimo narys išrenkamas ne persekioti žmones. Gerai pažįstu L.Girskienę, ji turi puikią patirtį dirbant su daugiabučių namų bendrijomis, namų administravimu. Tegu inicijuoja pokyčius šioje srityje. Per dešimtmetį politikoje nebuvau pripažintas pažeidęs etiką. Esu užverstas paradoksaliais skundais. Užuot dirbęs svarbius žmonėms darbus, turėsiu atremti kaltinimus. Po VTEK sprendimų rimtai pasvarstysiu, kaip elgtis“, – tikino S.Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai

Kai portretas
išsivaduosim nuo tokių aukštos klasės žulikų valstybiniu lygiu, pradėsim gyvent kitaip...norėtūsi greičiau..Bet jie kaip erkės - kuo stipriau juos krapštai, tuo giliau jie lenda.O dar užsienio universitetuose apmokyti kaip geriau dirbti. Sau ir tam kuris daugiau mokės

nesvarbus

nesvarbus portretas
Gentvilus su savo mastymai ir veikla tik durnynan

to kirtis

to kirtis  portretas
paprašyk sanitaro vaistų durnyne ir paklausk ar yra laisvų vietų,nes reikia vieną personą iš Vilniaus paguldyti
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių