Š. Vaitkus: ponai nelegalūs statytojai, pastatas – ne adata, šieno kupetoj nepaslėpsit

  • Teksto dydis:

Statybų inspekcija paskelbė pranešimą apie Palangoje aptiktas nelegalias statybas. Vienas juridinis asmuo savavališkai, neturėdamas statybas leidžiančio dokumento, Žiogupio gatvėje surentė ne vieną pastatą. Statybų inspekcija dėmesį į šias statybas atkreipė gavusi Palangos savivaldybės administracijos prašymą.

Šia istorija savo feisbuvo paskyroje pasidalijo kurorto vadovas Šarūnas Vaitkus. Meras priminė, kad rugpjūčio viduryje savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyrius per informacinę sistemą „Infostatyba“ gavo prašymus išduoti statybą leidžiančius dokumentus (SLD) statyboms vykdyti žemės sklypuose Žiogupio g.13B ir 15B, Palangoje.

Skyriaus specialistė patikrino, ar šiais prašymais nesiekiama gauti SLD ir taip įteisinti jau atliktus savavališkus statybos darbus.

Patikrinus viešai prieinamus elektroninius žemėlapius, nuogąstavimai pasitvirtino. O nuvykus į vietą, buvo aptikta, kad sklype Žiogupio g.15B jau pastatyti trys pastatai, o Žiogupio g.13B – keli pradėti statyti.

Rugpjūčio 23 d., t.y. tą pačią dieną, kai buvo aptiktos savavališkos statybos, Palangos savivaldybės administracija raštu kreipėsi į Statybų inspekciją.

„Ši, savivaldybės prašymu, atliko neplaninį patikrinimą ir nustatė, kad savavališkai, neturint privalomojo statybą leidžiančio dokumento, sklype Žiogupio g.15B jau pastatyti trys blokuoti vienbučiai gyvenamosios paskirties pastatai, kurių kiekvienas yra po 109 kv. m, taip pat penki nesudėtingi inžinieriniai statiniai – terasos, aikštelės automobiliams ir kt. Tokia pati situacija ir sklype Žiogupio g. 13 B – savavališkai, be leidimo pradėti statyti du blokuoti vienbučiai gyvenamosios paskirties pastatai, kurių kiekvienas yra po 114 kv.m“, – rašė meras.

Sugadinta įmonės statytojos reputacija, kas yra jokiais pinigais nepamatuojamas dalykas. Ar apsimoka?

Statybų inspekcija šiam statytojui surašė 10 protokolų.

Š.Vaitkus paskaičiavo, kiek toks savavaliavimas ir pozicija „ai, gal nepastebės“, paplonins nelegalaus statytojo dviejuose Žiogupio gatvės sklypuose piniginę.

„Penki savavališkos statybos pastatai kart bauda nuo 800 iki 2400 eurų, penki savavališkai pastatyti nesudėtingi inžinieriniai statiniai kart bauda nuo 150 iki 300 eurų, statybų įteisinimas, sumokant Statybų įstatymo nustatytą įmoką iki 300 000 eurų arba iki 70 procentų savavališkai atliktų statybos darbų sąnaudų vertės, sugadinta įmonės statytojos reputacija, kas yra jokiais pinigais nepamatuojamas dalykas. Ar apsimoka?“ – klausė meras.

Iš viso vien šiais metais Palangos savivaldybės administracija statybų inspektoriams surašė 30 prašymų ištirti dėl galbūt savavališkų statybų kurorte.

„Tad, ponai nelegalūs statytojai, pastatas – ne adata, šieno kupetoj nepaslėpsit ir rizikuoti tikrai neapsimoka“, – savo feisbuko paskyroje reziumavo Š.Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesuprantu.....paslapčiom stato .o viešai nugriaut nebeina? Atitinkamuose riemuose ir atitinkamoje situacijoje išbandžiau..

Baiki

Baiki portretas
Niekas nieko ten negriaus... Įteisins kaip garsiąsias dušines..:-))) Šlovė statytojams!

Kaip atsibodo...

Kaip atsibodo... portretas
Vaitkus ir prie garsiųjų dušinių klykė, kad su buldozeriu nugriaus. Bet dušinės kaip stovėjo taip tebestovi. Vėl eiliniai pliurpalai...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių