Š. Vaitkus: laimėjome – pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyks Palangoje

  • Teksto dydis:

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės – tarptautinis, gilias tradicijas turintis sporto renginys, suburiantis tūkstančius Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių mūsų tautiečių, 2025 metais vyks Palangoje, pranešė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Pasak mero, sportininkai mėgėjai iš įvairių šalių kurorte ne tik varžysis įvairiose sporto šakose, bet ir bendraus, užmegs naujas pažintis, susipažins su mūsų miestu bei turiningai praleis laiką.

„Kad įgytumėme teisę rengti šią sporto šventę Palangoje, turėjome laimėti konkursą, t. y., įveikti kitus pretendentus bei kompetentingai komisijai įrodyti, kad esame tikrai verti būti Pasaulio lietuvių sporto žaidynių organizatoriais.

Todėl nuoširdžiai dėkoju kiekvienam mūsų komandos nariui, savo darbu, pasiūlymais ir idėjomis prisidėjusiems siekiant bendro tikslo – galimybės mūsų tautiečius sportininkus mėgėjus iš viso pasaulio 2025-aisis sukvieti į Palangą.

Ypač dėkoju už profesionaliai parengtą Palangos pristatymą Palangos miesto savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros skyriaus rinkodaros specialistei Aušrai Šikšnienei ir Švietimo skyriaus vedėjai Laimai Valužienei“, – feisbuke rašė Š. Vaitkus.

Sportas ir kultūra valdo Palangą!

Pasaulio lietuvių sporto žaidynių tikslas – skatinti viso pasaulio lietuvių sportinę veiklą ir palaikyti lietuvybę. Svetinga Palanga tam – labai tinkamas miestas.

„Turime gerai išplėtotą sporto infrastruktūrą, įvairioms sportinėms veikloms kurorte pritaikomos ir viešosios erdvės, tad dėsime visas pastangas, kad ši sporto šventė, kurią drąsiai galime vadinti tautine olimpiada, o taip pat – ir mūsų kurortas visiems jos dalyviams padovanotų puikių įspūdžių ir emocijų“, – žada miesto meras.

Metais anksčiau, 2024-aisiais, pasak Š. Vaitkaus, Palanga suburs pučiamųjų muzikos profesionalus bei mėgėjus iš viso žemyno.

Šarūnas Vaitkus. / Asmeninio archyvo nuotr.

„Įveikę labai rimtą pretendentų atrankos konkursą buvome paskelbti prestižinio muzikos pasaulio renginio – Europos varinių pučiamųjų čempionato – organizatoriais. Tad sportas ir kultūra valdo Palangą!“ – emocingai skelbia jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ONTĖ

ONTĖ portretas
Dalyvavau visose pasaulio lietuvių šachmatų žaidynėse nuo 1991 metų. Visur registravausi, visur priėmė. Šiemet, liepos 16d., šachmatų žaidynėse Druskininkai nebepriima, neregistruoja individualių mėgėjų.

Praeivis

Praeivis portretas
Mere, sustabdykite kasdienini lektuveliu skraidyma virš Palangos ir nebeleiskit jiems terorizuoti poilsiautoju

Kauno dienai

Kauno dienai portretas
Paimkite velniop sita ledu reklama.Neimanoma skaityti tekstu!!!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių