Ruošiasi Klaipėdos miesto jubiliejui: kaip bus paminėta ši svarbi data?

Savivaldybėje suburta darbo grupė, kuri rūpinasi, kaip kitąmet paminėti 770 metų Klaipėdos įkūrimo jubiliejų. Uostamiesčio vicemeras Arvydas Cesiulis baiminasi, kad miesto gimtadienio šventė neužgožtų kito svarbaus įvykio – krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio.

Antrą kartą susirinkusi darbo grupė aptarė, kaip reikėtų pažymėti kitais metais vyksiantį Klaipėdos miesto jubiliejų.

Pirmasis šios grupės susitikimas, anot Klaipėdos vicemero A.Cesiulio, buvo gana chaotiškas.

„Tąkart buvo pateiktas įvairių renginių sąrašas, kurie ir taip kasmet vyksta. Sukritikavau tokią poziciją. Jei jau kalbame apie jubiliejinius miesto renginius, turime sugalvoti originalų scenarijų, programą, kurios renginiai nesidubliuotų su kasmetiniais, ir būtų aiškiai apibrėžta, kad tai – Klaipėdos gimtadienio šventė“, – kalbėjo A.Cesiulis.

Esą kiekvienas atsakingas savivaldybės skyrius jau padarė savo namų darbus, yra net paskaičiuotos kai kurios sąmatos, tad tam tikras šventinės programos vaizdas kristalizuojasi.

„Paprašiau, kad visas šis reikalas nebūtų vien tik Kultūros skyriaus dispozicijoje. Sudaryta darbo grupė, kuri turi parengti bendrą renginių planą. Tačiau yra žymiai svarbesnis įvykis, kuris artėja ir kuris, kaip matau, nueina į antrą planą. Tai – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metis, kurį minėsime 2023 m.“, – pastebėjo A.Cesiulis.

Tai, pasak vicemero, yra kur kas reikšmingesnė data nei dar vienas miesto jubiliejus.

Tačiau panašu, kad apie 2023 m. sausio renginius esą niekas nebegalvoja.

„Svarbu, kad kitų metų miesto renginiai, kurie liudys Klaipėdos atsiradimo istoriją ir miesto nueitą kelią, išsirutuliotų į 1923 m. įvykių paminėjimą. Vis dėlto turime pripažinti, kad Klaipėda, arba Mėmelis, nebuvo labai lietuviškas miestas. Todėl valstybės arba regiono istorijos 100 metų reikšmingo įvykio paminėjimas yra kur kas svarbesnis, jis turi būti matomas visoje Lietuvoje“, – tvirtino A.Cesiulis.

Beje, Seimas priėmė sprendimą 2023-iuosius skelbti Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos šimtmečio metais. Vyriausybė įsipareigojo sudaryti darbo grupę, kuri organizuos renginius valstybės mastu.

Prie renginių, skirtų šiai datai, pasiryžę prisidėti užsienio lietuviai, finansinę paramą žada ir Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

100m. KAS IS TO ?

100m. KAS IS TO ? portretas
Ir vel graziai ,,gieda": Klaipedos krasta prijunge (o is tikruju su sukileleis ir ginklais OKUPAVO) prie lietuvos... Mano seneliai pasakojo, kad mazoji Lietuva buvo isprususi, cia aukstesnis pagyvenimo lygio nei tam Smetoniskam Lietuvoje. Ir po galais, kodel savivaldybeje nera iskelta Mazosios lietuvos veliava ? Juk tai musu krastas !

Memellander

Memellander portretas
770 m.gimtadienį švęs Memel , o Klaipėda nuo 1947m. tik 73-trečiajį .

gal

gal portretas
1252 metais Žemaitija irgi buvo aneksuota
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių