Registracija į Klaipėdos gimnazijas – itin aktyvi

Kovo 1-ąją Klaipėdoje internetu pradėti registruoti moksleiviai į devintas klases. Per puspenktos valandos į gimnazijas buvo užregistruota beveik pusė visų uostamiesčio aštuntokų. Rytoj prasidės internetinė vaikų registracija į pirmąsias klases.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jovita Jankauskienė patvirtino, kad registracija į devintas klases pradėta vakar 10 val.

Per kelias valandas buvo užregistruota 500 vaikų, po pietų šis skaičius pasiekė beveik 800.

„Moksleivius registruoja iš įvairių vietų. Iš Airijos, Anglijos skambina, klausia, ar gali registruoti savo vaiką į devintą klasę, nes planuoja grįžti gyventi į Klaipėdą. Kol kas viskas vyksta sklandžiai. Tėvai labai operatyvūs, galiu tik pasidžiaugti“, – teigė J.Jankauskienė.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėjos Vidos Bubliauskienės teigimu, devinta klasė yra naujos programos pradžia, todėl į ją reikia teikti prašymą.

„Tai pagrindinio ugdymo antra dalis. Klaipėdoje yra apie 1,7 tūkst. aštuntokų. Jie turės teikti prašymą mokytis gimnazijoje, kas dabar ir daroma“, – patikslino V.Bubliauskienė.

Registracija bus baigta gegužės 3 d., tačiau manoma, kad aštuntokai į devintas klases Klaipėdoje bus užregistruoti gerokai anksčiau. Apie tai jų tėvus informavo mokyklos, ir dauguma klaipėdiečių registracijos atidėti nelinkę.

„Progimnazijos labai aktyviai buvo skatinamos informuoti tėvus. Ir mums patiems į Švietimo skyrių skambino, aiškinosi. Tėvų rūpestis jaučiamas. Laiko užregistruoti vaiką į gimnaziją duodame pakankamai, manyčiau, viskas bus gerai“, – tikino J.Jankauskienė.

Beje, ir šiemet planuojamas nuotolinis aštuntokų žinių patikrinimas. Dalyvauti žinių patikrinime esą prievartos nėra.

„Pernai dalis moksleivių žinių patikrinime nedalyvavo, nepaisant to, jie buvo perkelti į devintas klases. Ta informacija niekur nėra viešinama, ji skirta labiau mokykloms, tėvams ir patiems vaikams, kad žinotų, kur žinias reikia stiprinti“, – kalbėjo V.Bubliauskienė.

Na, o rytoj bus pradėta būsimų pirmokų registracija. Tokių vaikų Klaipėdoje turėtų būti apie 1,8 tūkst., laisvų vietų uostamiesčio mokyklų klasėse yra 100 daugiau.

Tačiau esą, jei šio rezervo nepakaktų, būtų ieškoma sprendimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tevas

Tevas portretas
Serveriai nuo pirmokų užlūžo :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių