Prezidentas: Lietuva dujų žiemą nepristigs, jų tiekimą užtikrina SGD terminalas

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva žiemą gamtinių dujų nepristigs, jų tiekimą užtikrina Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas.

„Tikrai būsime, tikrai „Independence“ yra nepaprastai svarbus mūsų energetinės nepriklausomybės elementas“, – šeštadienį radijo stočiai „Laluna“ sakė šalies vadovas, paklaustas, ar Lietuva bus užsitikrinusi dujų šaltajam sezonui.

„Padarėme labai teisingus ir, svarbiausia, savalaikius sprendimus, užsitikrindami nepriklausomybę nuo Rusijos energetinių išteklių“, – pridūrė jis.

Lietuva birželio pabaigoje įstatymu uždraudė į šalį importuoti rusiškas gamtines dujas, išskyrus jų tranzitą į Kaliningrado sritį. Rusiškų dujų importas į Lietuvą nutrauktas nuo balandžio.

Tuo metu Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ trečiadienį smarkiai sumažino dujų tiekimą Europai dujotiekiu „Nord Stream“, kuriuo dabar tiekiamas dujų kiekis atitinka tik maždaug 20 proc. jo pajėgumo.

Europos Sąjungos (ES) valstybės kaltina Rusiją mažinant dujų tiekimą keršijant už Vakarų sankcijas, kurios Maskvai buvo paskelbtos dėl invazijos į Ukrainą.

„Gazprom“ savo ruožtu aiškina, kad tiekimą teko sumažinti, nes dėl „variklio techninės būklės“ reikėjo sustabdyti vieną iš dviejų tebeveikiančių dujotiekio dujų pumpavimo turbinų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>taigi

>taigi portretas
ką jis gal dar rašyt be užkoduoto kramėj konservų sudo? Bl - - pergyvenantis už Valstybės valstybinguma katrą visa ta jo dabar valdanti gauja baigia visai pra pi ..t:D:D

taigi

taigi portretas
> jis. Esate labai "šviesus" žmogus, galite plačiau parašyti apie būsimas dujų kainas vartotojams, bei dujų terminalo nuomos sandorį? LABAI PRAŠAU :)

Hanytei

Hanytei portretas
Mes tai ne,o ko tu avinas,ir vis bliauni.Visko tau pakaks tik kad protelio būtų pas tave
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių