Policija Jūros šventės dalyviams primena – vairavimas ir alkoholis yra nesuderinami

  • Teksto dydis:

Vienas svarbiausių šalyje vasaros sezono renginių – Jūros šventė – sutraukia daugiausiai pramogautojų į mėgiamą kurortą, vasaros linksmybių sostinę Klaipėdą. Siekiant užtikrinti, kad prasmingas laisvalaikis netaptų tragedija nė vienai šeimai ir visuomenei, Lietuvos policija su įmone ,,Antservis“ primena: pavartojus alkoholio, o juo labiau „gerai pašventus“ jokiu būdu negalima rizikuoti ir net mėginti sėsti prie transporto priemonės – automobilio, elektrinio paspirtuko, dviračio vairo – ir kviečia pasitikrinti savo blaivumą.

Kaip pranešė policija, Klaipėdoje, 90-mečio jubiliejų mininčios Jūros šventės savaitgalį – liepos 26–28 dienomis – prieš kelionę namo policijos autobusiuke Danės gatvėje (26–27 d. nuo 15 iki 3 val., 28 d. nuo 10 iki 16 val.) bei Kruizinių laivų terminale (26–27 d. nuo 16 iki 4 val. ), šeštadienį ir policijos palapinėje Žvejų gatvėje (27 d. nuo 11 iki 17 val.) galėsite gauti vienkartinį alkotesterį „Testera“. Policijos autobusiuke Danės gatvėje (nurodytomis valandomis) pasitikrinti savo blaivumą bus galima ir policijos alkoholio matuokliu. Pasak įmonės atstovų, šie alkotesteriai 99 proc. tikslumu parodo alkoholio kiekį kraujyje. Neužtrukę nė 2 minučių, pasitikrinsite, ar tikrai nerizikuojate ir galite saugiai vairuoti.

„Vasarą visuose kurortiniuose miestuose visada sustipriname patruliavimą ir skiriame didesnes policijos pajėgas. Klaipėdoje šį savaitgalį visos policijos dėmesys sutelktas į visuomenės saugumą, viešąją tvarką ir, žinoma, tikrinsime vairuotojų blaivumą keliuose. Raginame vairuotojus švęsti ir elgtis labai atsakingai,“ – sakė Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Viešosios tvarkos biuro vadovas Vytautas Grašys.

Deja, masinėse šventėse atsiranda neadekvačiai besielgiančių ir rizikuojančių savo ir kitų gyvybėmis. Spūstys, karštis, nuovargis, net vienas bokalas alaus mažina dėmesingumą ir kelia pavojų. Įmonė „Antservis“, valdanti prekės ženklą „Testera“, siekdama prisidėti prie visuomenės saugumo, Jūros šventės metu kartu su Lietuvos policija išdalins kelis tūkstančius vienkartinių alkotesterių. Jeigu pavartojote alkoholio, turėtų būti aišku, kad vairuoti negalite. Pernai tragiškai pasibaigusius eismo įvykius daugiausia sukėlė neblaivūs ar apsvaigę lengvųjų automobilių ir keturračių motociklų vairuotojai bei dviratininkai.

„Alkoholis apie parą laiko išlieka organizme, todėl net jei planuojate važiuoti kitą dieną, dėl alkoholio poveikio organizmui ir reakcijai rizikuojate tiek savo, tiek aplinkinių sveikata. Todėl, jei nors kiek išgėrėte, geriau pasinaudokite vienkartiniais alkotesteriais, kurių galima įsigyti vaistinėse ar jų elektroninėse parduotuvėse, taip pat degalinėse, o Jūros šventės metu drąsiai prieikite pasitikrinti nurodytose vietose arba pasiteiraukite policijos pareigūno,“ – sakė įmonės „Antservis“ vadovas Julius Kaminskas.

Neblaivūs vairuotojai pirmąjį šių metų pusmetį sukėlė 30 proc. daugiau eismo įvykių nei pernai, pražudė 4 ir sužeidė 111 žmonių, tai yra 6,8 proc. visų įskaitinių eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės (pernai per tą patį laikotarpį buvo 5 proc.). Lietuvos policija šiemet išaiškino 3 tūkst. 124 atvejus, kai transporto priemones vairavo neblaivūs (ne daugiau negu 1,5 promilės), apsvaigę arba apsvaigimo patikrinimo vengę ar iki patikrinimo alkoholio vartoję vairuotojai, ir 1 tūkst. 774 atvejus, kai buvo sulaikyti ir nubausti asmenys, pavartoję alkoholio (nustatyta daugiau kaip 1,51 promilės alkoholio). Iš viso kasmet per metus vidutiniškai išaiškinama per 10 tūkst. neblaivių vairuotojų ir apie 5 tūkst. neblaivių dviratininkų. Klaipėdos apskritis yra viena iš trijų šalies apskričių, po Vilniaus ir Kauno, kurioje neblaivūs vairuotojai sukelia daugiausia eismo įvykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių