Pokyčiai: policijos patikros galima tikėtis tolėliau nuo Klaipėdos

Klaipėdiečiai bei Klaipėdos rajono gyventojai gali netrukdomi važiuoti rajone ir uostamiestyje, bet kitų rajonų teritorijose jie vis dar nepageidaujami. Policijos postai veiks kiek kitaip nei iki šiol.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė išgirdo Klaipėdos miesto bei rajono merų nuogąstavimus dėl perdėto judėjimo ribojimo.

Nuo vakar klaipėdiečiams ir rajono gyventojams leidžiama laisvai judėti iki rajono ribos, bet policijos patikros postai išliks.

Juose dirbantys pareigūnai stebės, kad į uostamiestį ar Klaipėdos rajoną be būtino reikalo neatvyktų žmonės iš toliau.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas paaiškino, kad griežto patikros postų darbo grafiko neliks, pareigūnai stovės nebūtinai jau įprastose vietose, gal net bus atitraukti toliau nuo miesto ribos.

Nuo pramogų ir bereikalingų kelionių reikia susilaikyti, tai daroma visų mūsų labui.

Pasak A.Motuzo, klaipėdiečiai pagaliau galės privažiuoti prie jūros iki pat Karklės, postas veiks ties įvaža į Palangos plentą.

„Jau visą savaitę postai yra mobilūs, tik savaitgaliais pareigūnai dirba arčiau Klaipėdos ir Palangos, kad į šiuos miestus žmonės neplūstų iš visos Lietuvos. Kur savaitgalį bus įrengti postai, negaliu pasakyti. Nebetaikysime to principo, kad visą savivaldybės teritoriją reikia apstatyti postais. Jis bus tai vienur, tai kitur. Jei žmogus net iš tolimesnių rajonų važiuos pas medikus ar artimą vienišą giminaitį, nebus jokių problemų“, – paaiškino A.Motuzas.

Alfonsas Motuzas / Redakcijos archyvo nuotr.

Suvaržymų atlaisvinimas reiškia, kad klaipėdiečiai galės pasiekti ir tolimesnius pajūrio ruožus, bet į Palangą nuvažiuoti dar negalės. Tiesa, dviračių takai nėra blokuojami.

Policijos komisariato vadovas tikino, kad kitos savivaldybės ribas kirsti draudžiama ne tik automobiliais, bet ir autobusais ar traukiniais.

Tačiau kontroliuojami būtent važiuojantieji automobiliais.

Esą kiekvienas pats turi vykdyti šio meto ribojimų reikalavimus, o policininkai net pėsčių žmonių gali paklausti, iš kur jie atvyko.

„Keliauti į kitą savivaldybę galima tik esant svarbiai priežasčiai. Nuo pramogų ir bereikalingų kelionių reikia susilaikyti, tai daroma visų mūsų labui“, – ragino A.Motuzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesusipratimas

Nesusipratimas portretas
Kažkas sako prie jūros nuvažiuoti negali. O ką daryti tiems, kad į LIDL negali nuvažiuoti, į banką negali nuvažiuoti, nes tame rajone nėra........ Kas per žmonės...

Darka

Darka portretas
O ka daryti Kretingiskiams kad net prie juros negali nuvaziuoti.kas per salis.kas per nesamones Klaipedieciai gali kretingiskiai ne

Kalinys

Kalinys portretas
Mes kalejime
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių