Po studentų organizuotos šventės – koronaviruso protrūkis: susirgo vakarėlio dalyviai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas kreipiasi į akademinę bendruomenę, ragindamas būti atsakingiems ir susilaikyti nuo dalyvavimo susibūrimuose bei šventėse, taip mažinant koronaviruso plitimo riziką. Dėl tarptautinės mobilumo programos ERASMUS studentų surengto vakarėlio Universiteto darbuotojams jau tenka organizuoti pagalbą COVID-19 užsikrėtusiems jo dalyviams.

Paaiškėjo, kad įvairiose uostamiesčio aukštosiose mokyklose studijuojantys užsienio šalių jaunuoliai mieste drauge organizavo Helovyno šventę. Organizuoti tokį renginį Klaipėdos universitete buvo atsisakyta dėl galiojančių prevencinių ribojimų. Po vakarėlio mieste daliai dalyvių pasireiškė koronaviruso simptomai – karščiavimas, skonio ar kvapo praradimas. Apie tai Klaipėdos universiteto tarptautinės mobilumo programos koordinatorė buvo informuota savaitgalį. Atlikus testus, koronavirusas patvirtintas dešimčiai Klaipėdos universitete studijuojančių ERASMUS mobilumo programos dalyvių.

Visi jie izoliuoti specialiai tam paruoštose patalpose, stebima jų sveikatos būklė, tiriama, su kuo jie kontaktavo iki pajuntant susirgimo simptomus. Kontaktų Universitete infekuotieji neturėjo.

KU vadovai teigia, jog šis atvejis tik dar kartą parodo, kaip svarbu pandemijos sąlygomis laikytis epidemiologų rekomendacijų ir vengti gausesnių susibūrimų bei švenčių, kuriose didėja viruso plitimo grėsmės.

„Blogėjant Lietuvos epidemiologiniams rodikliams, Klaipėdos universitete ėmėmės visų riziką mažinimo priemonių: suplanuoti renginiai nukelti vėlesniam laikui, paskaitos, kurios gali būti skaitomos nuotoliniu būdu, vyksta virtualioje aplinkoje, dėstytojai ir studentai, atliekantys laboratorinius darbus, įspėti atidžiai laikytis saugumo reikalavimų, apribotas interesantų patekimas į Universiteto padalinius. Tikimės bendruomenės supratingumo ir atsakomybės saugant save ir kitus“, – sako KU rektorius prof. dr. A. Razbadauskas.

Praėjusią parą Lietuvoje užregistruoti 639 atvejai. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 18 tūkst. 92 asmenys, 12 tūkst. 765 – tebeserga, 5082 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Vienas teisingas komentaras cia - per tokius "jaunus ir sveikus" pandemija ir karantinas niekada nesibaigs. Bet sitie asilai niekaip to nesupranta. Arogantiski tipai. Jiems nusispjaut i viska - haloween auksciau uz viska.

> Juozui

> Juozui portretas
Iš kur žinai apie tokias baisybes? Taigi kai ima dusti, tai jau beveik šakės. Žmonės ten daugiausia jauni, turėtų būti lengva forma.

Juozas

Juozas portretas
Nu jo tipo praeis o kai vakar du pradėjo dusti tai pilnos kelnės ,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių