Pilietiškumo pamokose gausėja mokinių

Pilietiškumo jaunuoliai mokomi ne tik klasėse – savivaldybė vyresniųjų klasių mokiniams organizuoja vis gausiau lankomas netradicines pamokas apie valstybę, politiką, uostamiestį.

Klaipėdos miesto savivaldybės posėdžių salėje susirinkusiems "Ąžuolyno" gimnazijos vienuoliktokams apie Klaipėdą ir jos perspektyvas, savivaldybės darbą pasakojo meras Rimantas Taraškevičius.

Politikas pasidžiaugė, jog kaskart atėjęs vesti pamokos jis džiaugiasi vis gausesniu būriu jaunųjų klaipėdiečių, besidominčių Klaipėdos miestu ir politika.
Mokiniai, trumpai supažindinti su tarybos narių darbu savivaldybėje, jos struktūra, žiūrėjo filmuką apie Klaipėdą, jos istoriją ir ateitį.

Jaunieji klaipėdiečiai klausė mero, ar savivaldybė ketina renovuoti prastos būklės vaikų darželius ir mokyklas, domėjosi užstrigusia autobusų stoties rekonstrukcija, Klaipėdos plėtra.

Jau trečius metus vykstančios pilietiškumo pamokos, anot mokytojų, tampa tradicija, pritraukianti vis daugiau mokinių.

Pilietiškumo pamokos organizuojamos kiekvieną penktadienį vis kitai mokyklai ir klasėms. Savivaldybės posėdžių salėje vykstančios pamokos skirtos vyresniems – 9-12 klasių – mokiniams. Per mokslo metus savivaldybėje iš viso organizuojama apie 30 tokių pamokų.

Kaip teigė savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė, jaunuolius domina tie patys klausimai, kurie neramina daugumą klaipėdiečių, –  apie šildymą, akcentuojamos atliekų tvarkymo ir aplinkos problemos.


Šiame straipsnyje: pilietiškumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių