A. Petrošius neatsisako idėjos atidaryti visą parą veikiančią biblioteką

Buvusio kandidato į Klaipėdos merus Audriaus Petrošiaus tikslas – mieste atidaryti visą parą veikiančią biblioteką. Rinkimams pasibaigus politikas tikina, kad jis vis tiek sieks šį tikslą įgyvendinti.

Uostamiesčio mero posto siekęs konservatorių kandidatas A. Petrošius savo rinkimų programoje nurodė – jei laimės rinkimus, sieks visą parą Klaipėdoje veikiančios bibliotekos.

Pasirodo, analogų Lietuvoje jau yra.

Pirmoji 24 valandas veikianti biblioteka buvo atidaryta Kaune, M. Romerio universitete, po kelerių metų visą parą veikti pradėjo ir Vilniaus universiteto biblioteka.

Klaipėdoje tokios skaityklos kol kas nėra, tačiau A. Petrošius tikina, jog šio tikslo įgyvendinimui reikia tik politinės valios.

„I. Simonaitytės biblioteka centrinėje miesto dalyje iš esmės turi beveik pritaikytą infrastruktūrą ir ten kažkokios didelės papildomos investicijos tikrai nebūtų reikalingos. Čia iš esmės politinės valios ir tam tikrų techninių sprendimų klausimas“, – teigė politikas.

Anot A. Petrošiaus, visą parą veikianti biblioteka būtų labiau orientuota į moksleivius bei studentus. Nepaisant to, kad uostamiestyje studentų yra žymiai mažiau nei Vilniuje ar Kaune, ši naujovė esą vis tiek pasiteisintų.

„Studentų yra mažiau, bet ne tiek, kad toks objektas negalėtų veikti“, – mano A. Petrošius.

Ar miesto biudžetui ši biblioteka nebūtų nuostolinga? Juk už bibliotekininkų darbą reikėtų mokėti atlygį, įskaičiuojant naktinį tarifą.

A. Petrošius tikina, jog „Klaipėda dažnai „nusipigina“, kalbėdama apie finansus“.

„Manau, kad mes pernelyg susikoncentruojame į finansinį spektrą, tai geriausiu atveju vieno darbuotojo klausimas. Miestas tikrai yra pribrendęs kokybiniam šuoliui, kuris nėra skaičiuojamas keletu tūkstančių eurų per metus. Todėl manau, kad čia tikrai nebūtų tokios išlaidos, apie kurias turėtume diskutuoti, siekiant aukštesnio miesto statuso“, – įsitikinęs politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konsglušas

konsglušas portretas
Rimtesnių problemų nebėra Klaipėdoje?

Logika

Logika portretas
Ar pritrūko kam dienos laiko nueiti iki bibliotekos ? Jeigu miestas neturi blaivyklos, dieną veikiančių benamių prieglaudų , tai dar nereiškia , kad tuo privalo užsiimti kultūros įstaiga. Įsivaizduojate moksleivį naktį bibliotekoje ? Ką jam ten veikti ? Gal savo vaiką išvarys 1 val . nakties daryti pamokas bibliotekoje. Visada gali ateiti ir pasiimti knygą dienos metu . Kompiuterius dabar jau visi turi namuose. Studentas viešojoje bibliotekoje - retenybė . Taip ir norisi paklausti šio kosmonauto , kada pats paskutinį kartą buvo bibliotekoje ( be rinkiminės agitacijos). Ačiū Dievui , kad klaipėdiečiams užteko sveiko proto tokio fantazuotojo , atitrūkusio nuo žemės , neišrinkti į merus.

O

O portretas
Jau geriau nuo visa para veikiancios vaistines pradetu. Bet mes jau laukiame pasivažinejimu šaudikliniais traukinukais giruliu miške nuo vaitkaus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių