Patikrinus Šilutės rajono mokyklas daugiau kaip pusėje aptikta narkotikų pėdsakų

  • Teksto dydis:

Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, atlikęs narkotinių medžiagų pėdsakų patikrinimus 19-oje mokyklų, daugiau kaip pusėje jų rado.

Patikrinimus biuras atliko pavasarį, gegužės 30–birželio 6, ir rudenį – rugsėjo 25–28 dienomis. Tyrimai buvo atliekami mokyklose, vykdančiose bendrojo lavinimo ugdymą, ir neformaliojo švietimo įstaigose – sporto ir meno mokyklose.

Tiek pavasarį, tiek rudenį sintetinių narkotinių medžiagų pėdsakų – kokaino arba kreko – buvo rasta vienuolikoje švietimo įstaigų. Rudens tyrimo rezultatai parodė, kad šių medžiagų aptikimo rezultatai išlieka tokie patys, bet jau kitose ugdymo įstaigose. Pavasarį marihuanos arba hašišo pėdsakų buvo rasta dviejose švietimo įstaigose, rudenį nebuvo rasta.

Kaip skelbia savivaldybė, tyrimai buvo atliekami, naudojant vienkartinius narkotinių medžiagų aptikimo testus, kuriais aplinkoje galima aptikti heroiną, amfetaminą, metamfetaminą, ekstazį, ketaminą, metadoną, PCP, PMA, DMT ir kitas sintetinės kilmės medžiagas, viso 21 narkotinę medžiagą, bei augalinės kilmės narkotikus – marihuaną, hašišą.

Tyrimų eigą stebėjo mokymo įstaigų atstovai. Mėginiai buvo paimami nuo vaikinų ir merginų tualetų rankenų, palangių, šviesos jungiklių, pirmo aukšto koridorių turėklų ir palangių, rūbinių ir kitų vietų, kur dažniausiai susirenka mokiniai.

Kaip skelbiama pranešime, kai tiriama aplinka, o ne patys mokiniai, tokie tyrimai gali parodyti, kad tam tikroje aplinkoje yra narkotinių medžiagų pėdsakų, bet tai dar nereiškia, jog mokiniai vartoja narkotines medžiagas mokymo įstaigos patalpose.

Ugdymo įstaigose iš viso buvo atlikti 507 narkotinių medžiagų testai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Bilotaitė čia turėtu pirmoji garsausia giedot..Bet ka nėr jokių pirkimų, finansavimu, tvoros ar mobiliu nameliu statymų, tai nx subine plėšyt ?:D)

Ministre, kur Jūs?

 Ministre, kur Jūs? portretas
Tikrinkit nuolatos, plėskit pareigūnų ratą! Kur ministrė Bilotaitės reakcija į tokius signalus? Juk toks svarbus postas- ne vien išvaizda , švepluotas makaronų kabinimas ir prabangūs kostiumėliai? Gal pagaliau VRM vadovė pradės reaguoti, užuot pertvarkiusi veikiančia policijos sistemą?

Oi

Oi portretas
Mokinys kol patenka į mokyklą eina laiptine, ten liečia turėklus po to autobuse visur liečiasi. Va taip dalis mokinių perneša narkotikų dalis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių