Pasibaisėjo statybininkų darbo kultūra: teršia miesto gatves (atnaujinta)

Pietinėje miesto dalyje esančiai Vingio gatvei – purvo vonios. Klaipėdietis užfiksavo statybiniu transportu išmaurotą kelią.

Nuotrauka, kurioje matyti sunkiasvorės mašinos paliktos žemės, vyras antradienio rytą pasidalijo socialiniuose tinkluose.

Anot liudininkų, netvarka šioje vietoje regima nebe pirmą kartą.

Į gyventojų pranešimą iškart sureagavo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis teigė, kad specialistams nuvykus į vietą gatvė jau buvo pradėta plauti pačių statybininkų.

Atlikę tyrimą tvarkdariai bendrovės atstovui veikiausiai skirs tik įspėjimą, kaip yra numatyta įstatyme.

Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

"Atsakingas asmuo iškviestas į Viešosios tvarkos skyrių pasiaiškinti. Vadovaujantis administracinių nusižengimų kodekso 366 str., Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas, padarytas pirmą kartą, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 100 eurų. Toliau vykdysime kontrolę, stebėsime, ar įmonės darbuotojai laikosi tvarkos", – teigė S.Valiulis.

Šiuo metu privačiame sklype (Vingio g. 31) vyksta prekybos ir paslaugų centro su automatine automobilių plovykla statybų paruošiamieji darbai.

Juos atlieka bendrovė "Storoma". Įmonės direktorius Tomas Grigas atsiprašė klaipėdiečių ir patikino, kad panašūs incidentai nebepasikartos.

Pašnekovo žodžiais, vykdant kasimo darbus pasitaiko visko, tačiau sulaukę kritikos darbuotojai suskubo plauti gatvę.

Pagal priimtas viešosios tvarkos taisykles iš statybų aikštelių transporto priemonės negali išvažiuoti purvinais ratais bei taip teršti miesto gatvių. Tačiau Klaipėdoje vis dar galima pastebėti atvejų, kuomet šios tvarkos nėra paisoma.

Ūkio subjektai, vykdydami statybos ar remonto darbus, privalo prižiūrėti ir šalia statybos objektų esančias gatves bei šaligatvius.

Taip pat statybvietėje turėti laikinus transporto priemonių ratų plovimo įrenginius.

Purvas gatvėse gadina ne tik bendrą miesto vaizdą, tačiau ir kelią pavojų vairuotojų saugumui.

Šį pavasarį Vingio gatvėje bendrovė "Raseinių plėtra" planuoja statyti 5 100 kv. m ploto netaisyklingos formos prekybos paskirties pastatą. Sklypo ribose projektuojamos 127 automobilių statymo vietos prekyvietės lankytojams. Čia taip pat suplanuota 270 kv. m ploto automobilių plovyklos aikštelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik  portretas
Mato kai žmogiuks , nerades vietos prie daugiabučio , pastato auto ant nuvažinėto "žolyno" . Atsilupėlių valdžia atsilupėlių valstybėj

Kur žiūri rajono valdžia?

Kur žiūri rajono valdžia? portretas
Lygiai tokia pati padėtis yra šiandien Jakuose.Visas kelias užterštas šūdu ties čia buvusiu restoranu,kuris dabar neveikia.Jau visą mėnesį akskavatoriai kažką rausia,sunkvežimiai veža į kitą kelio pusę žemes,kelias teršiamas, bet niekam ta betvarkė nerūpi.Nerūpi ir,kad Dovilų miestelyje gatvę užteršė ir jau ne pirmi metai teršia iš malkas parduodančios įmonės išvažiuojantys sunkvežimiai.Jie daro biznį,o niokoja bendrą visos Lietuvos turtą.Kodėl žmonės rajone turi važinėti purvinom mašinom?Juk nuplauti jas irgi kainuoja.Lygiai tas pats ir prie Dovilų -Jakų kelyje esančio karjero daugybę metų teršiamas asfaltas iš jo išvažiuojančių sunkvežimių,tačiau visiems nusispjaut. Mere Markauskai !imkitės veiksmų,bent nuvažiuokite pažiūrėkite kokia ten darbo kultūra,pamatykite per kokius arimus važinėja Doviluose veikiančios lentpjūvės klientai,ten visa teritorija kaip runkelių laukas.Ir visa tai nešama ant asfalto.Jėgų nebėra kentėti tą metų metais trunkančią netvarką.Ir kada kelius asfaltuosit?

Kaip taip galima

Kaip taip galima portretas
Tokiai įmonei turėtų būti atimta licencija, o jos veikla visiškai sustabdyta. Lauk iš miesto! O kur žiūri didieji gamtosaugos specialistai? Kavą geria?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių