Klaipėdos savivaldybė papildys socialinių būstų fondą

Už trečdalį milijono eurų Klaipėdos savivaldybė ketina papildyti socialinių būstų fondą dar penkiais butais. Visus juos ketinama įsigyti renovuotame bendrabutyje Malūnininkų gatvėje, kurio kambariai po pastato atnaujinimo yra pertvarkyti į butus.

Jei Klaipėdos politikai pritars, savivaldybė įsigis penkis butus (tris vieno kambario ir du dviejų) Malūnininkų gatvėje prieš 50 metų statytame name.

Anksčiau pastatas buvo bendrabučio tipo, tačiau po renovacijos kambariai pertvarkyti į butus po 31–35 kv. m ploto.

Vieno ir dviejų kambarių butai, kuriuos ketina pirkti savivaldybė, kainuotų nuo 61,5 tūkst. iki 69 tūkst. eurų kiekvienas.

Visiems jiems reikėtų kiek daugiau nei 330 tūkst. eurų.

Jie būtų įsigyjami Klaipėdos socialinio būsto fondui plėtoti savivaldybės biudžeto lėšomis.

Butai yra name, kurio renovacija baigta 2023 m., įsiskolinimų už ją nėra.

Siūlomi butai atitinka keliamus reikalavimus, juose atliktas remontas, nereikalaujantis papildomų išlaidų būstų atnaujinimui.

Tai esą buvo geriausi variantai. Buvo ir daugiau pasiūlymų, bet kitus butus reikėtų remontuoti ir tam savivaldybei prireiktų papildomų išlaidų.

Šiuos butus savivaldybė buvo pasirengusi pirkti ir miesto politikų pritarimo turėjo sulaukti pernai rugsėjį, tačiau toks „palaiminimas“ tada taip ir neįvyko.

Politikų pritarimo socialinio būsto fondą papildyti dar penkiais butais tikimasi sulaukti šį ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių