Palangos vadovas Š. Vaitkus naktį atskrido į Tel Avivą: laukia įtemptos dienos

Pastarąją naktį Palangos vadovas Šarūnas Vaitkus atskrido į Tel Avivą Izraelyje, kur jo laukia keletas įtemptų darbo dienų. Oficialioje kelionėje kurorto merą lydi jo patarėjas Pranas Žeimys.

Lankėsi inovatyviose savivaldybėse

Šiandien rytą Tel Avive prasidėjo tarptautinė trijų dienų konferencija „Muni World 2020“ („Municipalitetų pasaulis“).

Pirmoji renginio diena buvo skirta Izraelio savivaldybių vystymosi objektų ir startuolių lankymui, dalyviai, suskirstyti į kelias grupes, buvo pakviesti apsilankyti skirtingų savivaldybių projektuose ir inovacijų centruose.

Ašdode (Ashdod) svečiams buvo pristatytos pažangiausios inovacijos, apimančios sveikatos priežiūrą ir ateities  maisto suderinamumą, pradedant ligoninėmis ir baigiant šiltnamiais. Naujovės maisto, miesto saugumo ir sveikatos srityje demonstruotos  modernioje Izraelio ligoninėje „Assuta“.

Emeke Heferis (Emek Hefer) konferencijos dalyviams pristatytos saulės energijos ir gamtos išteklių panaudojimo inovacijos, kurios gali būti pritaikytos tiek miestams, tiek žemės ūkio technologijoms plėtoti.

Tel Avive demonstruotos modernios technologijos, pažangūs projektavimo metodai ir unikalios architektūros kūrimas. Buvo surengta ekskursija po Saronos požeminį valdymo centrą ir apsilankyta vietos valdžios inovacijų centre.

Rishon Leziono (Rishon Lezion) savivaldybėje grupei konferencijos dalyvių pasakota apie požemio infrastruktūrą, kurios dėka sukuriamas naujas Izraelio metropolis – gaisrų gesinimo ir gelbėjimo sistema. („Vakarinės Palangos“ nuotr.)

Rishon Leziono (Rishon Lezion) savivaldybėje grupei konferencijos dalyvių pasakota apie požemio infrastruktūrą, kurios dėka sukuriamas naujas Izraelio metropolis – gaisrų gesinimo ir gelbėjimo sistema. Būtent su šia grupe objektuose lankėsi Palangos atstovai.

Plenariniuose posėdžiuose – apie saugumą ir laimingus miestus

Rytoj rytą prasideda dvi dienas truksiantys konferencijos plenariniai posėdžiai ir susitikimai. Tarptautinį renginį atidarys Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas.

Pirmoji diena bus skirta nagrinėti miestų naujoves bei saugumą. Numatyti pranešimai, kuriuos skaitys JAV, Vokietijos, Kenijos, Kroatijos, Seišelių, Izraelio ir kitų valstybių aukšto rango politikai ir savivaldybių vadovai. Štai, pavyzdžiui, tema „Silpniausia grandis: žmogaus kibernetinio saugumo veiksniai vietos vyriausybėje“ kalbės buvusi Vokietijos federalinė teisingumo ir ekonomikos ministrė Brigitte Zypries, Izraelio nacionalinio kibernetinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotojas Rafaelis Franco, Geinsvilio miesto JAV  Floridos valstijoje meras Lauren Poe.

Po šių kalbėtojų savo pranešimą „Saugus ir atsparus miestas dabar ir ateityje“ pristatys Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas ir Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius.

Taip pat yra numatyta nagrinėti tokias pasauliui aktualias temas kaip „Saugūs miestai: kova su neapykantos nusikaltimais, „Mėlynoji ekonomika: turizmas, klimato pokyčiai ir tvarumas“.

Paskutiniąją konferencijos dieną nemažai laiko bus skiriama ir sąvokai „Laimingas miestas“. Bus skaitomi pranešimai apie tai, kaip vietos valdžia gali skatinti ateities transportą, ypač elektromobilių. Dar vienas pranešimas – „Laimingi aktyvaus miesto gyventojai: fizinio aktyvumo skatinimas viešajame sektoriuje“. Numatyta dėmesio skirti ir miestų teisingo planavimo svarbai.

Konferencijos dalyvių laukia ir inovacijų parodos, galimybės susipažinti su naujausiomis technologijomis, taikytinomis skirtingose gyvenimo srityse.

Eilato meras perduoda palangiškiams linkėjimus

Palangos atstovus į Tel Avive vykstantį didžiulį tarptautinį renginį pakvietė ir visas su tuo susijusias išlaidas padengė kurorto miesto partnerio Eilato savivaldybė.

„Vakarinei Palangai“ gerokai  po 19 valandos susisiekus su Izraelyje viešinčiu Š.Vaitkumi, kurorto meras pasakojo, jog šįvakar kartu su patarėju Pranu Žeimiu Tel Avive susitiko su Eilato meru Meiru Itzhaku Halevi (Meir Itzhak Halevi).

Eilato meras Meiras Itzhakas Halevi (Meir Itzhak Halevi) (viduryje) perduoda palangiškiams didžiausius linkėjimus. („Vakarinės Palangos“ nuotr.)

„Eilato meras perduoda didžiausius linkėjimus mūsų miesto gyventojams, jaunimui ir švietimo bendruomenei. Pakviečiau merą apsilankyti Palangoje gegužės 2 d., kai čia vyks Europos pučiamųjų čempionatas. Taip pat aptarėme ir tolimesnius mūsų dviejų miestų moksleivių vizitus tiek Palangoje, tiek Eilate. Priminsiu, kad Eilato moksleiviai jau lankėsi ir gyveno palangiškių šeimose, o Palangos Senosios gimnazijos moksleiviai viešėjo Eilate, kur juos svetingai priėmė šio miesto šeimos“, – „Vakarinei Palangai“ pasakojo Izraelyje šiuo metu esantis Š.Vaitkus.

„Taip pat pakviečiau Eilato muzikos arba šokių kolektyvą apsilankyti Palangoje 2021 metais, kai Palanga švęs grąžinimo Lietuvai šimtmetį. Esame numatę kviesti į šiai progai skirtą galą koncertą visų miesto partnerių kolektyvus pristatyti savo kultūrą dainų bei šokių pagalba“, – teigė meras.

Po pokalbio su „Vakarinės Palangos“ žurnaliste Palangos vadovas su patarėju išskubėjo į kitus susitikimus.

Tarptautinė konferencija „Muni World“ sutraukia pasaulio didžiosios ir vietos politikos lyderius. Nuotraukoje – leidinys, skirtas renginiui. („Vakarinės Palangos“ nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė

Nijolė portretas
Gerai paatostogaus. Ką veikti Palangoje žiemą ???

shuds

shuds portretas
Du koncervatoriai išvyko atostogų už svetimus pinigus. Prieš pusmetį izraelio delegacija viešėjo už palangiškių pinigus dabar atiduoda duoklę.

Jotvilė

Jotvilė portretas
Eilatas labai gražus kurortas, kažin kaip Palangai pasisekė tokį miestą parnerį turėti ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių