Net penkios taurės – klaipėdiečių buriuotojų rankose

  • Teksto dydis:

„Pirmąkart po COVID-19 pandemijos į savo tradicinį laiką, gegužės mėnesį, grįžusi ir virš 100 dalyvių sutraukusi LR Buriavimo taurė bei Vl ir V Mamontovų atminimo „Vėtrungės“ regata šiemet į Nidą susirinkusiems dalyviams negailėjo iššūkių, tačiau nugalėtojus „Optimist“ pavyko išsiaiškinti.

Jau pačią pirmąją dieną, gegužės 27 d., varžybų akvatorijoje vyravo itin stiprūs vėjai, tad startai, atsižvelgiant į dalyvių saugumą, buriuotojams nebuvo duoti. Antrąją dieną vis dar pūtė gūsingas, iki 20 mazgų vėjas, tačiau, įvertinus dalyvių pasirengimą, jau buvo įgyvendintos trys lenktynės visoms varžybose startuojančioms jachtų klasėms. Paskutinioji diena pagaliau leido dalyviams šiek tiek atsipūsti – žymiai lengvesnio vėjo sąlygomis buvo įvykdytos dar trejos lenktynės ir išaiškinti visų dalyvaujančių jachtų klasių nugalėtojai – Lietuvos buriuotojų sąjunga.

Sveikinimai Emai Kuodytei, iškovojusiai pirmąją vietą merginų įskaitoje „ILCA 6 / Laser Radial“ jachtų klasėje (buvusi trenerio Algio Patašiaus auklėtinė, dabar treniruojama Algio buvusios auklėtinės Kotrynos Kneižytės).

Organizatorių nuotr.

„Labai smagu pasidžiaugti Adomu Kručiumi, kuris užtikrintai ir stabiliai pirmavo nuo pat lenktynių pradžios! Menkos klaidelės, ir rezultate atsispindi iš karto visa tai. Bet finale rankose laikome antros vietos taurę! Ir absoliučioje įskaitoje trečia vieta!“ – pakomentavo treneris Marius Nagdasovas.

„Superinį tempą rodė Liepa Jonuškaitė, kuri nuo pat pirmų lenktynių, nepaisant vėjo stiprumo, diktavo puikų tempą! Toks jos ryžtas ir užsispyrimas labai motyvuoja ateities varžyboms. Liepa „Optimist“ jachtų klasėje iškovojo antrą vietą mergaičių įskaitoje. U12 grupėje puikiai pasirodė ir Urtė Kupliauskaitė, kuri liko penkta iš merginų, rankose taipogi laikome didžiulę taurę. Benas Bestauskas – iš berniukų šeštoje vietoje, taurė ir jo rankose“, – džiaugėsi treneris M. Nagdasovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių