Melnragė neatsigina triukšmadarių: naktimis zuja automobiliai

Melnragės gyventojams šventės apkarto – pirmyn ir atgal zujantys automobiliai vietinius gyventojus paliko be miego. Paaiškėjo, kad melnragiškių problemoms spręsti buvo užsakytas auditas, yra sprendimas eismą per gyvenamąjį rajoną nukreipti ratu, bet niekas iki šiol nėra padaryta.

Liko be miego

"Vos spėjo nutirpti sniegas, į Vėtros gatvę grįžo chuliganiškai galingus automobilius vairuojantys asmenys, kurie ramybės valandomis nepaiso nei greičio ribojimų, nei atsižvelgia į tai, kad gatvėje yra gyvenamieji namai. Jie, keldami didžiulį triukšmą, naktimis važiuoja į Molo aikštelę, nuvažiuoja, apsisuka ir važiuoja atgal", – savivaldybei skundėsi melnragiškiai.

Vietiniai pažymėjo, kad ypač didelis triukšmas buvo užfiksuotas gruodžio 28 d., prieš vidurnaktį.

"Akivaizdu, kad po Melnragės eismo audito skubotai priimti ir neapgalvoti sprendimai dėl kitąmet įsigaliosiančių eismo ribojimų Melnragėje niekaip nespręs triukšmo problemų Vėtros gatvėje. Dar daugiau – visas eismo srautas, kuris anksčiau išsisklaidydavo Melnragėje, naktimis bus nukreiptas per šią gatvelę. Prašyčiau nelaukiant vasaros, kurios metu, neabejoju, pasipils dešimtys skundų dėl chuliganiškai besielgiančių vairuotojų keliamo triukšmo Vėtros gatvėje, atrasti savyje stiprybės ir įgyvendinti bent vieną realų pokytį, galintį atnešti sprendimą", – rašoma viename skunde.

Vietiniai bent laikinai siūlo perkelti Molo gatvėje esantį greičio matuoklį į Vėtros gatvę.

Skundų autoriai net nurodė namą, prie kurio turėtų stovėti matuoklis, bet pripažino, kad siūlymas – "egoistiškai idealus".

Dar vietiniai siūlo prie molo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje įrengti atitvarą.

"Kad aikštele būtų naudojamasi pagal paskirtį, o ne kaip chuliganiškai nusiteikusių vairuotojų itin didelį garsą skleidžiančių transporto priemonių apsisukimo ir padangų svilinimo vieta", – pažymėjo skundo autoriai.

Automobilių stovėjimo aikštelė yra vieša, ja gali naudotis visi, tad sudėtinga būtų nuspręsti, kam atitvaras pakiltų, o kam – ne.

Jis ne tam skirtas. Matuoklis skirtas eismo saugumo klausimams.

Matuoklis triukšmo nemažina

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis, atsakydamas į vietinių klausimą dėl greičio matuoklio, pabrėžė, kad šis įrenginys neskirtas triukšmui mažinti.

"Jis ne tam skirtas. Matuoklis skirtas eismo saugumo klausimams. Jei yra triukšmas, yra ir priemonių su tuo kovoti. Transporto skyrius turi atsakyti į tuos klausimus, ne aš. Jei vis dėlto būtų nuspręsta perkelti matuoklį, jį perkelsime. Bet gal ne nuo jo pradėti reikėtų", – kalbėjo M. Poimanskis.

Miesto savivaldybė iš tiesų dėjo pastangas, kad melnragiškių nuoskaudos dėl triukšmo baigtųsi.

Konkursą laimėjusi įmonė atliko auditą, išanalizavo eismo organizavimo situaciją Melnragėje ir parengė siūlymus, kaip reikėtų spręsti problemas.

Savivaldybės Eismo saugumo komisija pritarė pokyčiams. Tik kol kas jų nesiimta įgyvendinti.

Buvo nuspręsta, kad Molo gatve transporto priemonės naktimis negalės važiuoti, eismas bus nukreiptas per Pamario ar Burių gatves, o dieną Molo gatvė taps dviračių zona.

Marius Poimanskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Eismą paleis žiedu

Eismo auditą atlikę ekspertai pasiūlė šias problemas spręsti Melnragėje nuo 22 val. uždraudžiant eismą Molo gatve iki Vėtros gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės.

Beje, motociklininkų eismą Molo gatve draudžiantys kelio ženklai čia buvo įrengti ir anksčiau, tačiau nedrausmingi eismo dalyviai, ypač naktį, jo linkę nepaisyti.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Žemaitytė patikino, kad už triukšmo kontrolę atsakinga policija, o greičio matuoklių dislokacijomis užsiima Viešosios tvarkos skyrius.

Pabrėžus, kad laikas ir Transporto skyriui imtis pavestų pareigų, L. Žemaitytė paaiškino, kad pokyčiai Melnragėje bus įgyvendinti tik sezono pradžioje.

"Molo gatve bus leista važiuoti tik vietos gyventojams ir aptarnaujančiam transportui. Kelio ženklų dar neįrengėme. Kodėl? Todėl, kad reikia padaryti žiedinę apylanką Vėtros ir Smilčių gatve, o ten reikia išasfaltuoti nedidelį kelio ruožą", – aiškino L. Žemaitytė.

Važinės žvyrkeliu

Tačiau aiškėja, kad projekto Smilčių gatvės asfaltavimui dar nėra, jį dar tik ruošiamasi rengti.

Leidus transporto srautui judėti neasfaltuotu keliu, pasipiltų skundai dėl dulkių.

"Miesto tvarkymo skyrius pavasarį pagreideriuos šią gatvę. Dabar viską buvo užsnigę, ženklų negalėjome diegti. Ne tik ženklus prisukti reikia, bet ir įrengti horizontalųjį ženklinimą", – sakė specialistė.

Transporto skyriaus atstovė aiškino, kad motociklų eismas Molo gatve uždraustas, įrengti greitį ribojantys kalneliai, stovi ženklai, ribojantys greitį iki 30 km/val.

"Bet niekada nebūsime visiems geri. Esame gavę ne vieną skundą", – pripažino L. Žemaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Efa

Efa portretas
Manau turetu naktimis budeti polucijos ekipazai ,nes niekur nebematyti policininku ne tik Melnarageje ,bet ir mieste ......o Baltijos pr. ar kita miesto gtv.apkrautos zymiai daugiau nei Molo ....reikia drausminimo

Gyventoja

Gyventoja portretas
Nepatenkintėms gyvenimu prie jūros siulau keistis su manim. Gyvenu Baltijos pr. Turiu 3 kambarių butą. Na kas keičiasi?

manau

manau portretas
Jei neatsiginate triukšmadarių ir gyvenimas Melnragėje tapo nepakenčiamas tai labai lengvai, greitai ir pelningai galite iškeisti gyvenamą plotą Melnragėje į analogišką Baltijos prospekte, , Mogiliovo, Naujojo uosto, Minijos, Vingio ir kitose uostamiesčio rajonuose.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių